‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Portul Giurgiulești va fi construit un chei nou

În Portul Giurgiulești va fi construit un chei nou

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti (PILG) consideră Uniunea Europeană un partener comercial important şi este interesat să conlucreze pentru a-şi extinde oportunităţile şi a atrage investiţii.

Acest lucru l-a declarat directorul general al operatorului portuar, Danube Logistics, Mathias von Tucher, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii delegaţiei UE în Moldova, condusă de ambasadorul Janis Mazeiks, transmite Infotag.

El a spus că în 2022 s-a atins un volum record de transbordare de mărfuri – 1,8 milioane de tone. Totodată, 63% din mărfurile importate în Moldova şi 62% din mărfurile exportate prin portul Giurgiuleşti merg către ţările UE.

„Terminalul de mărfuri generale continuă să fie utilizat în totalitate. În acest context, Danube Logistics intenţionează să construiască un nou chei universal, care va oferi o capacitate suplimentară de aproximativ 600 de mii de tone. O parte semnificativă a noii capacităţi va fi alocată companiilor moldoveneşti care activează în domeniul comerţului cu cereale şi care, în prezent, efectuează lucrări de construcţie a instalaţiilor de depozitare a cerealelor în zona portuară”, a spus directorul general.

Danube Logistics SRL este investitorul general si operatorul portului Giurgiuleşti. Din 2005, activităţile sale s-au concentrat pe dezvoltarea portului, care a devenit unul dintre cele mai de succes porturi de pe Dunăre, ceea ce facilitează comerţul companiilor moldoveneşti cu pieţele internaţionale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›