‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn raionul Ceadâr-Lunga se investighează pieirea în masă a albinelor

În raionul Ceadâr-Lunga se investighează pieirea în masă a albinelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O comisie specială a efectuat astăzi investigaţiile necesare, după ce mai mulţi apicultori au semnalat cazuri de pieire în masă a albinelor în câteva localităţi din raionul Ceadâr-Lunga (UTA Gagauz-Yeri), transmite Moldpres.

Potrivit unui grup de apicultori din satele Tomai şi Gaidar, raionul Ceadâr-Lunga, primele semne de pieire a albinelor au apărut săptămâna trecută, iar ieri aceştia au constatat că, au pierdut aproximativ 70% din albine și continuă să moară.

Apicultorii consideră că, pieirea masivă a albinelor este cauzată de faptul că lanurile de rapiţă şi livezile din zonă au fost prelucrate cu insecticide, iar ei nu au fost preveniţi.

Comisia, formată din reprezentanţi ai Direcţiilor pentru securitatea alimentelor şi sectorul agroindustrial din UTA Gagauz-Yeri, ai administraţiei locale şi producătorilor agricoli, s-a deplasat astăzi la faţa locului şi a prelevat probele necesare. Acestea vor fi analizate în laboratoare speciale, iar în urma acestor proceduri vor fi identificate cauzele pierii albinelor şi soluţiile care se impun.

Anterior, subdiviziunea de la Comrat a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a prevenit agricultorii din autonomie să anunţe primăriile, precum şi crescătorii de albine, când încep aplicarea insecticidelor pe terenurile agricole și livezi, iar această tratare să fie efectuată doar după ce stupii cu albine sunt izolaţi în locuri sigure.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›