‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIndustria de procesare a produselor bio, aproape inexistentă în România

Industria de procesare a produselor bio, aproape inexistentă în România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că în prezent, în România nu mai există procesatori de produse bio, iar această activitate ajunge la 3%, notează Mediafax.

„Foarte puțini agenți economici în domeniul procesării, majoritatea doar în domeniul producției primare: 35% cereale, 25% culturi industriale, 21% fânețe și arbuști fructiferi 6%. Activitatea de procesare este aproape inexistentă, până la 3%”, a precizat ministrul.

Șeful MADR a mai spus că, în România, agricultura bio se realizează doar pe 365 de hectare și că în această industrie sunt 10 mii de operatori și 13 organisme de audit.

Totodată, potrivit datelor prezentate de MADR pentru anul 2018, suprafața implicată în agricultura ecologică în România a fost de circa 326 de mii de hectare.

„Vrem să prindem sume mai consistente pentru acest domeniu de agricultură și industrie alimentară. Începutul este mai timid avem o creștere anuală de 9%, avem undeva cam 10 mii de operatori înregistrați, 13 organisme de inspecție și certificare pentru agricultura ecologică aprobate, cei care fac acest audit și suprafața sigur, pe care se face agricultură biologică în România, este undeva, destul de mica, 365 de hectare”, a mai declarat Adrian Oros.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›