luni, 6 mai, 2024
17.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeÎngrășământul cu azot de nouă generație asigură o creștere considerabilă a veniturilor chiar și...

Îngrășământul cu azot de nouă generație asigură o creștere considerabilă a veniturilor chiar și într-un an prost

Recomandate

Preț și disponibilitate – din păcate se vorbește mult mai mult despre aceste două aspecte în cazul îngrășămintelor cu azot decât despre puterea produselor de nouă generație, peliculate parțial sau total.

Cu toate că aceste tipuri de îngrășăminte NPK de ultimă generație peliculate și cu eliberare controlată de nutrienți, cum este și Agromaster, duc cu succes la atingerea obiectivelor de randament stabilite cu un aport minim, chiar și în ani extremi.

Iar costurile de producție la hectar ale îngrășămintelor tradiționale sunt practic egale cu cele ale produselor premium care prezintă eliberare controlată de nutrienți, dar nicidecum nu pot concura cu avantajele celor din urmă.

Care ar fi acestea? Mai puține sesiuni de lucru, o nutriție ideală care combină efecte nutritive rapide și de lungă durată, o cantitate mare de recoltă de calitate excelentă, levigare și salinitate redusă. Toate acestea cu un singur produs cu efect care durează mai multe luni.

În plus, luând în considerare prețurile actuale, costurile de producție la hectar favorizează îngrășămintele NPK acoperite, deoarece o singură aplicare Agromaster 40-0-5 sau Agromaster 43-0-0 oferă aceeași eficacitate ca și aplicarea de două ori a unui îngrășământ nitrocalcar tradițional, iar costul de producție la hectar e chiar mai mare.

Recoltă mai mare. Mai puține ore de lucru. Costuri de producție la hectar bune. Toate acestea asigurate cu îngrășămintele peliculate NPK Agromaster. Mai multe detalii pe acest link.

Noua generație de îngrășăminte

Cea mai bună cantitate de recoltă posibilă, cu cea mai mică investiție posibilă, cu metode mai simple. Cu aceste valori s-a creat noua generație de îngrășăminte ICL peliculate total sau parțial și cu eliberare controlată de nutrienți, categorie în care se încadrează și produsele complexe Agromaster.

Aceste îngrășăminte, numite și CRF (controlled-release fertiliser în engleză – îngrășământ cu eliberare controlată) oferă numeroase avantaje atât fermierului, cât și plantelor.

Nutrienții lor nepeliculați permit o nutriție imediată, în timp ce granulele peliculate oferă o nutriție pe termen lung.

Granulele sunt așadar capabile să hrănească cultura pe durata întregii perioade de vegetație cu o singură aplicare.

Tratamentele cu îngrășământ Agromaster se arată în plante noastre cu pornire și creștere omogenă și dezvoltarea unor culturi mari și de înaltă calitate.

În același timp, împreună cu reducerea numărului de sesiuni de lucru, se reduc nivelul de compactare a solului și costurile de cultivare.

Îngrășămintele NPK peliculate Agromaster asigură nu numai necesarul de azot-fosfor-potasiu. Familia de îngrășăminte conține versiuni care sunt suplimentate cu magneziu, calciu și sulf, precum și versiuni cu set complet de microelemente, cu durată de acțiune de 1-2, 2-3, 4-5 și 5-6 luni.

Cu ajutorul lor, nicio cultură nu fluctuează între plusuri sau lipsă de nutrienți și își poate orienta toată energia către dezvoltarea și producția de plante.

Modul de acțiune al îngrășămintelor cu eliberare controlată de nutrienți:

  • Umiditatea solului dizolvă nutrienții din interiorul învelișului.
  • Datorită dizolvării nutrienților și absorbției umidității, presiunea osmotică din interiorul învelișului crește.
  • Nutrienții dizolvați curg din porii microscopici ai învelișului în sol.
  • Viteza de scurgere depinde de temperatura solului. În cele din urmă, învelișul gol se descompune în sol.

Oferă un randament mare și de calitate: acesta este tehnologia E-max, puterea îngrășămintelor complexe Agromaster.

Puterea îngrășămintelor complexe Agromaster se găsește în granulele învelite cu tehnologia specială E-max, o acoperire similară cu rășina vegetală.

Specialitatea sa constă în faptul că conținutul de nutrienți se află în interiorul granulei într-o formă dizolvată, așteptând momentul când va putea acționa în zona rădăcinii, luând în considerare rata de creștere a plantei.

Conținutul de nutrienți dizolvați se dizolvă din particulele de îngrășământ ca răspuns la căldura solului, gradul de dizolvare crește când temperatura solului crește, în timp ce sub 8 grade Celsius eliberarea de nutrienți se oprește complet.

Îngrășământul este astfel folosit exact atunci când plantele îl necesită pentru dezvoltarea lor.

Cu îngrășămintele Agromaster realizate cu tehnologia E-max ajungem la o serie de beneficii:

  1. Cu efectul nutritiv continuu, adaptat dezvoltării plantei, agricultorii pot folosi Agromaster pentru a reduce dozele de îngrășământ fără a deteriora randamentele culturilor.
  2. Cu sursa de azot învelită, putem hrăni plantele tinere fără a crește riscul de levigare sau concentrația dăunătoare de sare din sol.
  3. Datorită aplicării unice, eficacitatea îngrășământului nu depinde de momentul aplicării.
  4. Particulele de îngrășământ parțial acoperite pot, de asemenea, să minimizeze levigarea cauzată de ploile abundente sau de apa de irigare, deci sunt o soluție rentabilă pentru hrănirea culturilor horticole sau irigate intensiv.
  5. Produsele Agromaster sunt disponibile și cu îngrășăminte starter de granulație mini care pot fi aplicate o singură dată, împreună cu însămânțarea. Cu produsele Agromaster Start Mini, totul va fi dat pentru o recoltă excelentă din primul moment al creșterii plantelor.

Fie că este vorba de fertilizare de bază sau de fertilizare superioară primăvara, cu Agromaster, plantele noastre pot fi în formă top pentru un randament maxim, cu mai puțină aplicare și mai puține produse.

Desigur, în cazul unei lipse totale de precipitații, nici îngrășămintele complexului Agromaster nu pot face minuni, dar cu ploi sau irigații minime, tehnologia funcționează excelent.

Acest lucru este dovedit și prin faptul că îngrășămintele ICL au fost folosite cu succes în Orientul Mijlociu de zeci de ani chiar și în condiții practic deșertice.

Recomandări de aplicare a îngrășămintelor pentru o eficiență maximă:

Agromaster este recomandat ca îngrășământ de bază înainte de semănat sau la plantare, chiar și în același timp, ori în cazul supratratării sau a tratamentului rândurilor.

În timpul plantării, asigurați-vă că rădăcinile nu intră în contact direct cu îngrășământul. Este recomandabil să introduceți îngrășământul la 5-10 cm adâncime în sol.

Randament mai bun, cu mai puține aplicări de îngrășământ și rentabilitate reală? Alegeți produsele de îngrășăminte ICL!

ICL Specialty Fertilizer
ICL Specialty Fertilizerhttps://fertilizare.icl-agro.news
ICL este una dintre cele mai mari companii producătoare de îngrășăminte din lume, oferind fermierilor de pe cinci continente soluții performante de fertilizare a culturilor agricole.

Citește și ›

Advertoriale