‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 12 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInstitutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo” are un nou director

Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo” are un nou director

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Leonid Popov a fost desemnat director al  Institutului de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo”, în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acesta a fost prezentat colectivului instituției, astăzi, în cadrul unei ședințe, la care a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului,  Ion Perju.

„Noul director desemnat este cercetător științific, cu o experiență de muncă în domeniul managementului integrat al solurilor, cercetărilor în agricultură, consultanței în businessul agricol, de aproape 15 de ani. Este doctor în biologie, master în științe economice, precum și un bun coordonator al activității științifică-organizatorică”, a subliniat ministrul Ion Perju.

Leonid Popov a mulțumit pentru apreciere și a dat asigurări că va depune maxim efort pentru a realiza obiectivele instituției, a scoate în evidență prioritățile ce țin de cercetarea ştiinţifică fundamentală şi aplicativă în domeniu științelor agricole.

Noul director este licențiat în pedologie și agrochimie, absolvind Universitatea de Stat din Moldova, deține titlul de doctor în biologie, și-a obținut diploma de master în științe economice la Academia de Administrare Publică. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o experiență de muncă în calitate de cercetător științific superior în cadrul Institutului de Ecologie și Geografie al Academiei de Științe a Moldovei, cercetător științific în cadrul Institutului Dimo, manager al unei companii în business agricol, manager al unei companii de asigurări, în total o experiență de muncă de peste 15 ani.

După prezentările de rigoare, ministrul a făcut un schimb de informații și opinii cu angajații Institutului despre prioritățile de activitate ale instituției, obiective și așteptări, în funcție de principalele probleme din sector, despre potențialul suport necesar pentru redresarea situației în domeniu, precum și despre acțiunile principale ce vor îmbunătăți imaginea instituției.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›