‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInvestitori din Ucraina planifică să cultive cireșe și căpșuni în Transnistria

Investitori din Ucraina planifică să cultive cireșe și căpșuni în Transnistria

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Investitori din Ucraina intenționează să producă cireșe și căpșune în Transnistria. Un proiect în valoare de circa un milion de euro a fost aprobat de Consiliul pentru Investiții din cadrul Guvernului Transnistriei, scrie Pridnestrovie-daily.net.

Directorul Agenției pentru investiții de la Tiraspol, Andrei Betanov, a precizat că livada va fi înființată în raionul Slobozia, iar suprafața acesteia va constitui 40 de hectare. Investitorii intenționează să planteze cireș în sistemul intensiv implementând tehnologia italiană și căpșuni în teren protejat. Materialul săditor și utilajele necesare urmează a fi achiziționate începând cu luna ianuarie 2020.

Principala piață de desfacere pentru fructele ce urmează a fi obținute este cea rusă, unde circa 90% din recoltă va fi comercializată. Potrivit lui Andrei Betanov, perioada de acoperire a investițiilor este de șase ani, iar venitul anual așteptat este de circa 800 de mii de dolari. Totodată, vor fi create 10 locuri de muncă permanente și circa 30 în timpul sezonului. Plus, în perioada de recoltare vor fi angajați lucrători sezonieri.

În cazul în care proiectul va fi implementat cu succes, investitorii planifică să dezvolte și cultivarea și procesarea legumelor în zonă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›