‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
21.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa MAIA a avut loc cea de-a doua ședință a Consiliului Economic

La MAIA a avut loc cea de-a doua ședință a Consiliului Economic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cea de-a doua ședință a Consiliului Economic, constituit de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, a avut loc astăzi. Consiliul este format din 37 de agricultori specializați în creșterea cerealelor, reprezentând toate raioanele țării.

Forumul este esențial pentru dezbaterea și promovarea inițiativelor strategice care vizează consolidarea sectorului agricol național.

Ședința a fost deschisă de către vicepremierul Vladimir Bolea, urmată de discuții despre eforturile MAIA, ODA și ministerului Economiei de a elabora noi instrumente de finanțare pentru agricultori, care să ofere sectorului avantaje semnificative în plan economic. 

În cadrul ședinței, s-a abordat și subiectul ajustării TVA pentru agricultură.

Discuțiile au accentuat necesitatea unor noi prevederi legislative care să favorizeze dezvoltarea durabilă a agriculturii moldovenești, prin facilități fiscale și măsuri de stimulare economică.

Alte subiecte importante abordate alături de reprezentanții ministerului Finanțelor în cadrul ședinței includ noua lege bugetar-fiscală pentru anul 2025, scutirea de TVA pentru tehnica agricolă, modificarea nomenclatorului vamal, precum și discuții despre efectele acestor schimbări asupra sectorului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›