‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa UTM va fi lansat un nou Program de formare profesională continuă în domeniul...

La UTM va fi lansat un nou Program de formare profesională continuă în domeniul agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La Universitatea Tehnică a Moldovei va fi lansat un nou Program de formare profesională continuă în domeniul agricol „Management în Agribusiness”.

În acest sens, astăzi, 1 februarie, a fost semnat un Acord de colaborare trilateral între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare(MAIA), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), privind dezvoltarea și implementarea programului de studiu.

Proiectul reprezintă o premieră pentru țara noastră, fiind finanțat din sursele programului UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului, Erasmus.

„Accesul la programe de studii moderne și de calitate în domeniul agricol este o necesitate stringentă, la fel precum sunt și activitățile de cercetare științifică. Nu putem avea agricultură durabilă fără știință. Acum, când ne confruntăm cu efectele schimbărilor climatice, înțelegem cât de valoroși sunt specialiștii calificați și unitățile de cercetare performante. Ministerul va susține orice inițiativă ce va fi orientată spre modernizarea programelor de educație și cercetare. De asemenea, vom continua să fim alături la consolidarea atractivității învățământului superior național”, a menționat ministrul Vladimir Bolea.

FOTO: maia.gov.md

În continuare, ADMA și UTM vor dezvolta curriculumul de studiu, vor identifica formatorii și experții în domeniu, care vor susține orele de curs.

Programul de studiu va fi ajustat la valorile și structurile educaționale europene, iar studenții vor fi instruiți după modelele programelor europene în Agribusiness și în concordanță cu cerințele pieței muncii actuale.

Cursurile vor începe din luna septembrie a anului curent și vor fi recunoscute la nivel european prin prisma creditelor academice obținute de studenți. 

‹ adv ›

Studenții vor interacționa cu mentori străini și locali, vor efectua vizite înafara țării, pentru a realiza schimburi de experiență și cunoștințe necesare business-ului agricol modern.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›