‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLivada Moldovei îndeamnă producătorii de cereale să acceseze bani de la stat pentru eficientizarea...

Livada Moldovei îndeamnă producătorii de cereale să acceseze bani de la stat pentru eficientizarea afacerilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proiectul Livada Moldovei a venit astăzi cu un apel către producătorii de cereale din ţară să acceseze fonduri pentru renovarea şi reabilitarea infrastructurii de afaceri, transmite moldpres.md.

„Sunteți cultivator sau procesator de cereale? Vă doriți să procurați tehnică și utilaje agricole sau să construiți facilități de depozitare și procesare a cerealelor?

Aveți înregistrată o Gospodărie Țărănească sau un SRL? Puteți avea banii prin intermediul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare”, notează sursa citată.

Potrivit proiectului, sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA „Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

În cadrul proiectului, valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de cinci mii de euro. Termenul de creditare este de maxim zece ani cu o perioadă de grație de până la patru ani.

Finanțatorul proiectului este Banca Europeană de Investiții (BEI). Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI are o valoare de 120 de milioane de euro. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›