‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMacfrut 2024: Focus pe agrivoltaice, inovații verzi, robotică avansată și soluții biologice

Macfrut 2024: Focus pe agrivoltaice, inovații verzi, robotică avansată și soluții biologice

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Macfrut 2024 se profilează ca un eveniment de referință în industria agricolă, găzduit la Rimini Expo Centre între 8 și 10 mai.

Sub tematica centrală a inovației și sustenabilității, evenimentul va aduce în prim-plan cele mai recente tendințe în agricultură, integrând teme precum sistemele agrisolare, soluțiile biologice și plantele medicinale. 

Agrobiznes este partener media internațional de promovare a evenimentului în România, Republica Moldova și Italia.

Acest an aduce o colaborare semnificativă cu KEY – The Energy Transition Expo, prin introducerea Expoziției Agrivoltaico, care va explora integrarea producției agricole cu energia fotovoltaică, marcând un pas înainte spre o agricultură decarbonizată și sustenabilă.

Pe lângă aceasta, Expoziția Agrisolar va evidenția potențialul sistemelor agrivoltaice și agrisolare, combinând prezentări tehnice și discuții pentru promovarea unor modele de afaceri sustenabile.

Evenimentul Internațional Biosolutions se întoarce cu o expoziție dedicată soluțiilor naturale pentru protecția plantelor și nutriția acestora, atrăgând peste 60 de companii globale.

‹ adv ›

De asemenea, Macfrut va găzdui Congresul Internațional Biosolutions, cu focus pe soluțiile biologice pentru cireșe de calitate, și va acorda Premiul pentru Inovație Biosolutions pentru produsele inovatoare prezentate.

Pe lângă acestea, Spices & Herbs Global Expo, dedicată condimentelor, plantelor medicinale și ierburilor aromatice, va sublinia rolul sectorului în lanțul de aprovizionare global, cu o participare internațională extinsă și o galerie a subproduselor botanice.

Macfrut 2024 va fi, de asemenea, un centru pentru schimbul de cunoștințe, cu seminarii și ateliere axate pe practici sustenabile, tehnologie avansată și tendințe în agricultură. 

‹ adv ›

Zona de inovare tehnologică va prezenta ultimele dezvoltări în agricultura de precizie, robotica și inteligența artificială, în timp ce inițiativele B2B vor încuraja colaborările strategice și parteneriatele.

Un accent deosebit va fi pus pe rolul strategic al sectorului de pepiniere de fructe din Italia, cu prezentarea de noi soiuri și tehnici de cultivare în cadrul Simpozionului Internațional Rootstocks.

Evenimentul va recunoaște excelența și inovația prin acordarea de premii pentru cele mai remarcabile produse și practici.

Prin combinarea unei expoziții extinse cu oportunități de învățare și networking, Macfrut 2024 se angajează să promoveze un viitor sustenabil și economic viabil pentru agricultura globală, stabilindu-se ca un punct de întâlnire esențial pentru liderii industriei.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›