‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii va anunța diseară soluțiile pentru fermierii protestatari

Ministrul Agriculturii va anunța diseară soluțiile pentru fermierii protestatari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Protestele fermierilor, organizate și astăzi în PMAN, ar putea să se încheie în această seară, dacă manifestanții vor fi mulțumiți de soluțiile pe care le vor oferi reprezentanții Guvernului, notează Vocea Basarabiei.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a ieșit totuși în fața fermierilor pentru câteva minute, chiar dacă anterior a declarat că nu poate să vină în fața lor pentru că nu are „cifre exacte”.

Acesta le-a spus că diseară va veni cu un rezultat în fața agricultorilor.

În fața manifestanților, demnitarul a explicat din ce cauză s-au creat problemele financiare ale fermierilor. Potrivit ministrului, până la declanșarea războiului în Ucraina, exportul de produse agricole din Moldova se efectua în 24 de țări, preponderant acestea fiind cereale.

„De la începutul războiului, se exportă doar în 14 țări. În Turcia, nu se exportă cereale din Republica Moldova, de la 1 ianuarie și până în prezent nu se exportă deloc în Turcia. Noi am dublat cantitatea de export în România, dar au crescut și costurile”, a declarat Bolea.

Mai multe detalii și soluții, ministrul a declarat că va oferi seara, când va avea o nouă discuție cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”.

Amintim că, mai mulți fermieri protestează de 20 de zile în țară și în Capitală și susțin că situația devine tot mai tensionată. Totodată, ei se arată tot mai nemulțumiți de tărăgănarea discuțiilor de către Ministerul Agriculturii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›