FOTO: mei.gov.md

Ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan a declarat în cadrul întrevederii cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk că Ministerul va depune toate eforturile necesare pentru a elimina obstacolele din calea investitorilor străini care doresc să activeze în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al instituției.

„Vrem să creăm reguli clare de joc şi un mediu transparent pentru afaceri, unde nu există loc pentru corupţie. Scopul nostru este să atragem investiţii în ţară şi să relansăm economia naţională, care la moment este una muribundă şi bazată pe consum. Trebuie să ne axăm pe ramurile strategice ale economiei, printre care este şi agricultura, însă ea trebuie să fie intensivă şi nu extensivă precum este la moment, iar creditul oferit ţării noastre de Guvernul Polonez, în valoare de 200 de milioane de euro se pliază perfect la capitolul creării unei agriculturi intensive cu valoare adăugată înaltă, din păcate acest credit nu a fost valorificat, dar vom depune toate eforturile pentru ca acesta să fie relansat”, a precizat ministrul.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în Republica Moldova activează 102 întreprinderi cu capital polonez, investiţiile însumând 227,532 milioane de lei. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Polonia, în perioada ianuarie – aprilie 2019, a înregistrat suma de 95,9 milioane de dolari SUA.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here