‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Economiei: „Vom compensa dobânzile la creditele investiționale”

Ministrul Economiei: „Vom compensa dobânzile la creditele investiționale”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, a anunțat că unii agenți economici vor primi compensații în perioada următoare.

Este vorba despre acei agenți care au luat credite investiționale până la agravarea situației economice.

FOTO: me.gov.md

„Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat un mecanism de compensare a dobânzilor la creditele investiționale. De ce investiționale? Având resurse limitate, să recunoaștem asta, suntem una dintre cele mai sărace țări din Europa, nu ne rușinăm de asta, însă trebuie să prioritizăm corect. Decizia este una naturală, deoarece acei agenți economici, acele IMM-uri care au efectuat investiții înainte de criză, neștiind ce îi așteaptă, trebuiesc protejați de aceste creșteri ale costurilor. ODA va compensa acelor agenți economici care vor aplica la acest instrument până la 2% din costul dobânzii”, a declarat Alaiba.

De menționat că, în cadrul conferinței de presă, organizată de Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), a fost prezentată platforma online și mecanismul de compensare parțială a dobânzilor la creditele accesate de ÎMM în scop investițional. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›