‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova va aplica noi cerinţe privind navigația maritimă

Moldova va aplica noi cerinţe privind navigația maritimă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul cu privire la procedurile de determinare a echipajului minim echipat în condiții de siguranță pentru, navele maritime și/sau mixte sub pavilionul Republicii Moldova, transmite mold-street.com.

Regulamentul stabilește cerințe clare pentru determinarea echipajului minim necesar navigației, pentru navele maritime și/sau mixte sub pavilionul Republicii Moldova.

Astfel, echipajul minim trebuie să corespundă nevoilor specifice fiecărei nave, luând în considerare tipul, mărimea și zona de navigare.

Totodată, documentul conține norme care prevăd formarea echipajului, cerințele pentru certificările de competență și sănătate ale membrilor echipajului, dar și responsabilitățile specifice fiecărei funcții la bord.

Agenția Navală va monitoriza și verifica respectarea acestor norme prin inspecții și prin emiterea certificatelor de conformitate.

„Prin implementarea regulamentului și alinierea la standardele internaționale pentru siguranța navigației maritime, ne vom asigura că fiecare navă operațională sub pavilionul Moldovei are un echipaj suficient pentru a menține operațiunile în siguranță și pentru a proteja mediul marin”, susține ministrul Andrei Spînu.

Menţionăm că, până în prezent, modul și principiile de stabilire a echipajului minim nu a fost reglementat, deşi sub pavilionul Republicii Moldova plutesc sute de vase maritime, iar Portul Internaţional Giurgiuleşti este funcţional din anul 2006-2007.

‹ adv ›

De notat că perfectarea cadrului legal în domeniul maritim este necesară şi pentru avansarea dialogului Republicii Moldova cu Organizația Maritimă Internațională (IMO) și statele membre ale organizației, precum și pentru a spori posibilitatea ţării noastre de a fi exclusă din lista neagră a Memorandumului de Înțelegere de la Paris privind controlul statului portului (MoU Paris).

Acest fapt este foarte important şi pentru dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în domeniul transportului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›