‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 6 mai, 2024
24.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi reglementări pentru sprijinirea agriculturii ecologice au fost aprobate de Executiv

Noi reglementări pentru sprijinirea agriculturii ecologice au fost aprobate de Executiv

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Executivul a aprobat o nouă hotărâre: Regulamentul privind producerea și comercializarea materialului de reproducere a plantelor din material eterogen ecologic provenit de la anumite genuri sau specii.

Regulamentul stabilește normele pentru producerea și comercializarea materialului de reproducere a plantelor din material eterogen ecologic, asigurând calitatea și conformitatea cu standardele ecologice.

Pentru asigurarea sectorului cu material semincer certificat ecologic, va fi facilitată comercialiazare de către operatori a materialului eterogen ecologic produs.

„Documentul deschide noi oportunități pentru producătorii agricoli, oferindu-le posibilitatea de a accesa și de a comercializa material de reproducere ecologic divers, la condițiile pedo-climaterice locale și cu o rezistență mai mare la boli și dăunători.

Agricultorii ecologici vor avea acces la instrumentele necesare pentru a satisface cererea în creștere de material genetic vegetal adaptat la nevoile specifice a sectorului ecologic”, a menționat Vladimir Bolea.  

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›