FOTO: bizlaw.md

O companie moldovenească, care se presupune că a copiat ilegal ambalajul unor produse ale unei companii din Ucraina, a fost amendată de Consiliul Concurenței, informează bizlaw.md. Suma amenzii însă a fost una modestă de numai 909 lei.

Astfel, firma din Ucraina, care produce halva, a depus o plângere pe compania „Cont-Asistent” din Moldova în care a invocat presupuse acţiuni de concurenţă neloială realizate de către întreprinderea „Cont-Asistent” prin copierea ilegală a ambalajului produsului de halva şi plasării produsului respectiv pe piață.

Firma moldovenească nu recunoaște faptele imputate și consideră neîntemeiată plângerea întreprinderii ucrainene. De asemenea, compania a mai comunicat că, vânzarea produsului din halva în ambalaj nou, de tip „flow-pack” a început în anul 2016, fiind păstrată aceeași gamă cromatică a ambalajului produsului, însă nu a prezentat acte pertinente care să confirme acest fapt.

Ulterior, compania a anunțat că a renunțat la acest ambalaj și că a elaborat unul nou. Totodată, întreprinderea s-a plâns că după inițierea investigației a suportat cheltuieli importante și este în prag de faliment. În aceste circumstanțe, Consiliul Concurenței a decis să-i aplice o amendă în sumă de 909 lei.

Folosești Viber? Intră în grupurile noastre → HORTICULTURĂECO/BIO/ORGANICPOMUȘOAREZOOTEHNIEAPICULTURĂ

Amintim că, Legea Concurenței prevede că sunt interzise orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here