‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaONU avertizează: În anul 2020 vor fi numeroase episoade de vreme extremă

ONU avertizează: În anul 2020 vor fi numeroase episoade de vreme extremă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Deceniul trecut s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din istorie, a anunțat miercuri Organizația Națiunilor Unite, avertizând că în anul 2020 trebuie să ne așteptăm la numeroase episoade de vreme extremă și nu numai, scrie medifax.ro.

Organizația Meteorologică Mondiala, care și-a bazat constatările pe analiza principalelor date internaționale, a anunțat că a confirmat și datele transmise săptămâna trecută de agenția de monitorizare climatică a Uniunii Europene, care arată că anul trecut a fost cel de-al doilea cel mai călduros an din istorie, dupa 2016.

„Anul 2020 a început de unde a plecat 2019 – cu condiții meteorologice cu impact ridicat și evenimente legate de climă”, a declarat șeful OMM, Petteri Taalas, într-o declarație, referindu-se în special la devastatoarele incendii din Australia.

După cum a precizat Petteri Taalas trebuie să ne așteptăm la condiții de vreme extremă pe tot parcursul anului 2020 și în deceniile următoare, alimentate de nivelurile record ale gazelor cu efect de seră care rețin căldura în atmosfera.

Agenția ONU a anunțat, de asemenea, că temperaturile medii globale din ultimii cinci ani (2015-2019) și 10 ani (2010-2019) au fost cele mai mari înregistrate vreodată.

„Din anii 1980, fiecare deceniu a fost mai cald decât precedentul, avertizând că se preconizează ca această tendință va continua”, a transmis agentia ONU într-un comunicat.

Organizația Națiunilor Unite a mai anunțat că emisiile de gaze cu efect de seră create de om trebuie sa scadă cu 7,6 la suta în fiecare an până în 2030, pentru a limita creșterea temperaturii la 1,5ºC.

Oamenii de știință au subliniat necesitatea urgentă de a face mai mult pentru a contracara tendința de încălzire.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›