‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 200 hectare de teren distruse de incendii în ultimele 24 de ore

Peste 200 hectare de teren distruse de incendii în ultimele 24 de ore

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 62 de focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor înregistrate focarele de ardere au distrus circa 236 de ha de vegetație.

Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenurile din centrul și sudul țării. Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir. În raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budău, unde focul a afectat 20 de ha de vegetație.

Totodată, se raportează despre intervențiile angajaților IGSU în preajma municipiului Chișinău. Aici, în seara zilei de ieri, flăcările au nimicit 40 hectare în raionul Strășeni, 10 hectare de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 hectare în localitatea Sângera.

Conform datelor IGSU, în total pe parcursul zilei de ieri la stingerea incendiilor сu caracter natural au fost antrenate peste 65 echipaje de intervenție. În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

În acest context, pompierii IGSU avertizează despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse. Este indicat ca oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se răspândesc cu repeziciune și pot provoca incendii de proporții și pagube materiale. Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă resturile menajere și vegetație uscată în preajma spațiilor forestiere, dar și sectorul locativ. În eventualele situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›