‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 29 aprilie, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrelucrarea și conservarea fructelor și legumelor- în scădere. Dinamica industriei alimentare în iunie 2020

Prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor- în scădere. Dinamica industriei alimentare în iunie 2020

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Industria alimentară a înregistrat, în ansamblu, o creștere a producției industriale cu 9,7 %, inflormează Biroul Național de Statistică. Datele sunt reprezentative pentru luna iunie 2020 în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.

Astfel, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor a înregistrat o scădere a producției cu 14,8%, cauzând reducerea pe total industrie cu 0,4 %.

La fel și prelucrarea produselor lactate a marcat o descreștere a producției cu 7,7 %, cauzând reducerea pe totalul industriei cu 0,3%.

La polul opus, s-a înregistrat o creștere substanțială la fabricarea uleiurilor și grasimilor vegetale și animale de 96 de ori, motivând creșterea pe totalul industriei cu 2,8 %.

De asemenea, sporul pozitiv a fost înregistrat la fabricarea produselor de morărit, a amidonului și produselor din amidon, dar și la prelucrarea și conservarea peștelui, moluștelor și crustaceelor, acesta fiind de 28,3%, respectiv 21,8%. La fel și producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne a crescut cu 4,9 %, cea ce a motivat creșterea pe total a industriei cu 0,3 %.

Conform acelorași date, în luna iunie 2020, producția industrială (serie brută) s-a micșorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 7,2%, ca urmare a descreșterii producției industriale în industria prelucrătoare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›