‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețul la motorină a scăzut până la cel mai mic nivel din acest an

Prețul la motorină a scăzut până la cel mai mic nivel din acest an

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că trendul general care a început în a doua jumătate a lunii aprilie, manifestat printr-o scădere constantă a prețurilor la carburanți, ajunge să aducă cele mai mici prețuri din acest an.

Prin urmare, prețul actual la motorină înregistrează nu doar un nou minim pentru anul curent, dar și pentru o perioadă de urmărire de 11 luni consecutive.

Prețul la benzină, la fel, este într-o scădere constantă, ajungând la valori comparabile cu cele de la începutul anului curent.

În total, valul de ieftiniri, început în luna aprilie, a generat o scădere a prețurilor atât la benzină, cât și la motorină, de aproximativ 2 lei/litru.

În condițiile date, pentru ziua de mâine, 06.06.2024, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • 24,47 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 12 bani);
  • 20,49 lei/litru – pentru motorina standard (- 10 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›