‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrețuri terenuri agricole în Moldova pentru anul 2021

Prețuri terenuri agricole în Moldova pentru anul 2021

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețurile pentru terenurile agricole în Moldova s-au modificat puțin după problemele suportate de fermieri în 2020.

Dacă în unele zone prețurile oferite la vânzarea unui hectar s-au majorat, interesul de cumpărare a scăzut. Totuși, după o mică stagnare, agricultorii încă sunt interesați de achiziționarea terenurilor agricole.

Principalele criterii de stabilire a prețurilor sunt: bonitatea, amplasarea, accesul la irigare, infrastructura, căile de acces și altele.

Cele mai mari prețuri pentru terenul agricol, tradițional, sunt oferite în zona de nord a țării. Prețul unei cote ajunge până la 70-80 de mii de lei (45-50 de mii de lei pe hectar).

În zona Dondușeni, Drochia prețul este de aproximativ 45 de mii de lei per hectar. În raionul Briceni prețul unei cote de teren este de 60-80 de mii de lei (un hectar 40-53 de mii de lei).

Puteți vizualiza aici prețurile oferite pentru terenuri în luna iulie 2020, pentru a compara evoluția acestora.

La Soroca prețul unui hectar de teren este de aproximativ 50-60 de mii de lei. Cele mai mari prețuri sunt oferite pentru terenurile amplasate în apropierea râului Nistru, acestea terenuri pot fi irigate, respectiv,se vând cu prețuri de până la 100-150 de mii de lei per hectar.

‹ adv ›

Vezi aici despre Suprafața terenurilor agricole din România deținută de străini – ce indică datele oficiale.

În zona raionului Florești prețul unui hectar este de aproximativ 25-35 de mii de lei.

Prețul unui hectar de teren agricol la Ialoveni variază de la 60 la 100 de mii de lei, însă vânzările sunt realizate rar după un an anevoios.

‹ adv ›

În raionul Telenești prețul oferit per cotă este de 80 de mii de lei (pentru o cotă echivalentă a aproximativ 2,2 hectare). Respectiv, prețul per hectar este de puțin peste 35 de mii de lei.

În raionul Leova, terenul arabil se vinde cu prețul 15-25 de mii de lei. Terenurile pentru cultivarea viței de vie se vând cu 30-40 de mii de lei pe hectar.

În zona de sud (Basarabeasca, Comrat) se oferă prețul maxim de 20-30 de mii de lei per hectar. Totuși, odată cu creșterea prețului până la 30 de mii de lei, s-au redus tranzacțiile.

Notă: prețurile au fost oferite pentru Agrobiznes de către producătorii agricoli, acestea pot varia în dependență de ofertele personalizate și alte particularități. Mulțumim producătorilor pentru colaborare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›