‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețurile pentru căpșuni au început să crească datorită exportului activ și calității înalte

Prețurile pentru căpșuni au început să crească datorită exportului activ și calității înalte

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu săptămâna trecută au început exporturile de căpșuni autohtone către piețele externe, în special Federația Rusă. Datorită calității bune, prețurile medii pentru căpșunile de înaltă calitate au crescut ușor – până la 36-38 lei/kg (2,05-2,17 dolari/kg), cu o săptămână mai devreme erau de 35-36 lei/kg (2,0-2,05 dolari/kg).

Unele loturi sunt exportate chiar și cu 40 de lei per kilogram. În general, putem concluziona că până la sfârșitul acestei săptămâni prețurile se stabilesc la un nivel destul de ridicat. De fapt, în acest moment, prețurile cu ridicata pentru căpșunile destinate exportului sunt echivalente cu prețurile de vânzare cu amănuntul de pe piața internă pentru fructele de calitate superioară.

Motivul majorării prețurilor pe piața rusă ar fi atât faptul că în această perioadă sunt cantități de fructe mai mici disponibile pe piață (reducerea cantității livrate de Turcia și Asia Centrală în luna iunie), dar și restabilirea parteneriatelor stabilite anterior cu comercianții din Rusia.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›