‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
21.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrima companie din Moldova obține drept de export al cărnii de pasăre refrigerate în...

Prima companie din Moldova obține drept de export al cărnii de pasăre refrigerate în UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În martie 2023, Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de categoria A (de consum).

De atunci, au fost realizați pași importanți de către companiile exportatoare pentru ajustarea la cerințele uniunii astfel încât, la un an după aprobare, a fost înregistrat primul producător de produse din carne procesată din Moldova cu drept de export în Uniunea Europeană.

Mai nou, Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul de a exporta carne de pui refrigerată și congelată în Uniunea Europeană.

Din data de 30.04.24, producătorii de carne de pasăre pot exporta produsul pe piața UE cu condiția că respectă cerințele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor conform legislației din Uniunea Europeană, menționează ANSA.

Astfel, compania AXEDUM care anterior s-a conformat și a fost prima care a obținut dreptul de export al cărnii de pasăre congelate include o nouă realizare în portofoliu.

„Exportul cărnii de pui către UE va stimula economia locală și va contribui la creșterea veniturilor fermierilor din Moldova. Mulțumim tuturor celor implicați pentru efortul și devotamentul lor în promovarea calității și siguranței produselor agroalimentare. Prin colaborarea noastră, vom continua să construim un viitor prosper pentru Republica Moldova, contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului avicol și la consolidarea poziției noastre pe piața europeană”, menționează compania AXEDUM.

Citiți mai multe despre Axedum – prima companie din Moldova ce obține drept de export al cărnii procesate în UE.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›