miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrima hală metalică cu deschidere de 43 m din Moldova - proiectată și construită...

Prima hală metalică cu deschidere de 43 m din Moldova – proiectată și construită de compania Colass

Recomandate

5074 mp fără coloane intermediare

Într-o eră marcată de evoluție rapidă și inovație, inginerii structuriști ai companiei Colass, în parteneriat cu echipa de ingineri structuriști ghidată de către Vitalie Zdrobau, a lansat un proiect revoluționar în domeniul construcțiilor metalice din Republica Moldova.

Este vorba despre proiectarea unei clădiri multifuncționale, cu o deschidere impresionantă de 43 de metri și o lungime de 118 metri, unde sunt eliminate complet coloanele intermediare. 

Construcția metalică a fost în totalitate executată la fabrică de construcții metalice a companiei Colass și montată de către inginerii companiei Colass după cele mai înalte standarde și conform cerințelor ISO 9001: 2015 și ISO 3834-2:2021. 

De ce Construcții Metalice?

Construcțiile metalice, deși nu sunt un concept nou, continuă să impresioneze prin avantajele lor remarcabile:

Rezistență și Durabilitate: Oțelul, fiind un material de bază în aceste construcții, garantează o rezistență în fața factorilor externi și încărcăturilor, promițând longevitate și siguranță.

Flexibilitate Structurală: Unul dintre cele mai mari avantaje este capacitatea de adaptabilitate. În cazul halei Colass, flexibilitatea se manifestă prin absența coloanelor intermediare, permițând astfel un design interior liber, neîntrerupt și dinamic.

Eficiență în Timp: Procesul de construcție al halelor metalice este considerabil mai rapid, datorită asamblării de elemente prefabricate, produse în condiții de uzină, cu respectarea tuturor rigorilor tehnice, precum și asigurarea controlului calității de către toți factorii de decizie implicați in proiect, fapt ce reduce durata proiectelor și crește considerabil nivelul de calitate al produsului final. 

Eficiență Energetică: Panourile sandwich cu grosimea de 200 mm asigură confortul optim și necesarul de izolație fonică și termică, depășind valorile normative cu minim 200%.

Ca rezultat, a fost obținută performanță energetică specifică clădirilor clasa A și consum de energie minim pe perioada caldă a anului în scopul condiționării spațiului interior, iar în perioada rece a anului, în general, consum ZERO, deoarece anvelopa clădirii asigura un confort termic la interior de minim 15 grade, fără a acționa surse suplimentare de căldura.

Ce Aduce Nou Hala Colass?

Având în vedere deschiderea sa excepțională de 43 de metri, hala industrială realizată de Colass oferă:

  • Universalitate în procesul de exploatare: Fără coloane intermediare care să divizeze spațiul, hala poate fi personalizată și adaptată pentru diferite tipuri de activitate: depozitare, producere, comerț, sport, etc.
  • Optimizare Spațială: Fără obstacole, echipamentele, liniile tehnologice, materialele (în cazul spațiilor de depozitare) pot fi așezate în mod optim, fără a irosi spațiu, totodată, reducând considerabil căile de acces și traseele tehnologice ale mecanismelor.
  • Accesibilitate Crescută: Spațiul deschis facilitează intrarea și mișcarea vehiculelor de mari dimensiuni în procesul de aprovizionare a clădirii.
  • Design Contemporan: Acest tip de hală nu numai că este funcțional, ci și estetic plăcut.
  • Abordare Inginerească Adecvată: Structura metalică primară constituită din elemente cu secțiune variabilă pe lungime permit repartizarea corectă a materialului în concordanță cu repartizarea eforturilor interioare generate din încărcări exterioare (vânt, zăpadă, seism, etc), ceea ce ne reprezintă ca uzină și se datorează posibilităților tehnice oferite de utilajului modern utilizat de către compania noastră precum și de profesionalismul echipei tehnice implicate în proiect.
  • Optimizare de cost: tipul de structură inovativă implementată în proiectul respectiv permit o optimizare a costurilor de producere și montaj de până la 40%, față de structurile standarde tradiționale bazate pe profil laminat cu secțiunea transversală constantă.

Compania Colass a reușit să aducă în Moldova nu doar o inovație în construcții metalice, ci și un exemplu de eficiență și adaptabilitate. Acest proiect demonstrează clar că viitorul construcțiilor industriale este unul flexibil, eficient și eco-friendly.

Pentru detalii suplimentare sau informații legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la: 078 50 70 90 sau 07 88 999 99.

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale