marți, 7 mai, 2024
12.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeColass anunță unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale companiei: 6 silozuri cu capacitate...

Colass anunță unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale companiei: 6 silozuri cu capacitate de 15 mii de tone, executate la cel mai înalt nivel

Recomandate

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul construcțiilor, Colass anunță finalizarea cu succes a unuia dintre cele mai ambițioase proiecte din istoria companiei.

Complexul Agro-SZM din orașul Drochia, cu o capacitate totală de 15000 de tone a fost realizat în mai multe etape, pe parcursul anilor 2015-2022, fiind gândit până la cel mai mic detaliu, pentru eficiență maximă.

„Cunoșteau deja obiectul, specificul companiei noastre și erau deschiși de a se adapta anumitor parametri specifici. Fiind un holding, unele lucruri necesită respectarea procedurilor care, la rândul lor, necesită timp pentru coordonare, respectiv echipa Colass a manifestat răbdare și înțelegere față de cerințele și procedurile companiei. Pe lângă aceste cerințe, pentru noi este extrem de importantă și calitatea lucrărilor realizate. Motiv din care, am și rămas parteneri de încredere în implementarea acestui proiect de succes”, explică Valeriu Nicușor, administratorul Agro-SZM.

Etapele de realizare ale proiectului

Etapa l: În 2015, a fost construit punctul de primire, curățare și uscare a cerealelor cu un siloz pentru încărcarea rapidă a cerealelor în camion.

Etapa ll: În anul 2019 au fost construite alte două silozuri pentru păstrarea cerealelor cu capacitatea totală de păstrare de 5000 de tone și silozuri pentru încărcarea în tren.

Etapa lll: În 2022, a fost realizată ultima fază a proiectului – instalarea altor trei silozuri cu capacitatea totală de 7500 tone. 

„Noi creștem cu fiecare an și respectiv, avem necesitatea de a ne extinde, iată de ce am decis că trebuie să continuăm proiectul cu montarea mai multor silozuri. La moment, avem șase silozi cu o capacitate totală de 15 mii de tone. Suntem recunoscători companiei Colass pentru operativitatea cu care au lucrat, chiar dacă au avut la dispoziție termeni foarte restrânși”, a mai adăugat Valeriu Nicușor. 

La toate etapele de contrucție, compania Colass a executat antrepriza lucrărilor de construcție: lucrările de terasament și  fundațiile din beton armat, montajul tehnologic a echipamentului și executarea montajului sistemului electric de automatizare și operare a complexului. 

„Având o experiență vastă și expertiză în construcții, am executat cu succes lucrările, implementând proiectul la cel mai înalt nivel. Totodată, vom fi în continuare alături de clienții noștri pentru a realiza cu succes și alte etape necesare conform planurilor ambițioase ale companiei”, menționează echipa Colass.

Agro-SZM menționează, ținând cont de amploarea proiectului și obiectivele acestuia, riscurile și incertitudinile trebuiau reduse la minim, astfel au mizat să ducă la bun sfârșit proiectului anume alături de specialiștii Colass.

„Curățarea, uscarea și păstrarea cerealelor trebuie realizate la cel mai înalt nivel, fapt important mai ales când vorbim de volumele pentru care este necesar de realizat aceste lucrări în cadrul companiei noastre. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuia să dispunem de un echipament modern, care să ne ofere posibilitatea atât de a fumega, cât și de a ventila și usca cerealele.

Totodată, existența complexului de silozuri ne oferă posibilitatea de a elibera un siloz, în cazul în care apar probleme, cum ar fi creșterea temperaturii în interiorul unui siloz. Dacă păstrăm producția până primăvara sau până vara, avem posibilitatea de a câștiga un adaos de preț de până la 15-25%. Odată ce dispunem de mai multe silozuri, nu mai suntem doar producători de cereale, dar gestionăm un business ce ne permite să comercializăm producția obținând profit”, conchide Valeriu Nicușor. 

Astfel, Agro-SZM dispune de capacitățile necesare pentru realizarea întregului ciclu post-recoltă: de la recepționarea inițială a recoltei până la încărcarea în trenuri și camioane, fiecare pas este gestionat cu grijă, pentru a asigura că cerealele sunt păstrate și prelucrate în condiții ideale.

„Echipa a fost foarte receptivă, astfel că, anumite lucrări au fost realizate într-o altă ordine decât era specificat conform proiectului. Așa am reușit, până la începutul lunii noiembrie, să finalizăm toate lucrările. Echipa companiei a fost una profesionistă, care a știut să echilibreze corect lucru pentru a ne încadra în termeni. Lucrările au fost realizate calitativ, iar verificările efectuate au arătat că parametri și calitatea materialelor utilizate pentru construcție au fost la cel mai înalt nivel”, a povestit Valeri Nicușor.

Dacă sunteți în căutarea unui partener de încredere în construcții de calitate, accesați colass.md.

Tatiana Caraman
Tatiana Caraman
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale