‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleProducătorii tradiționali de vin Prosecco revoltați: Vinificatorii noi își fac reclamă cu podgoriile noastre...

Producătorii tradiționali de vin Prosecco revoltați: Vinificatorii noi își fac reclamă cu podgoriile noastre și diluează marca

‹ adv ›
‹ adv ›

Prosecco e vinul spumant „Made in Italy” care oferă o alternativă ușoară, dar aromată, la șampanie. Inițial, Prosecco era produs doar într-o anumită zonă, din nordul țării. Însă, noii și marii producători au intrat pe piață și, potrivit tradiționaliștilor precum Francesco Drusian, diluează marca, scrie Digi24.ro.

„În reclamele lor vedeți poze cu frumoasele noastre dealuri. Cu toate acestea, Prosecco-ul lor nu vine de aici. Nu poți face reclamă unei zone pe care nu o deții!”, spune Francesco Drusian, viticultor.

Solul bogat în minerale pe pantele abrupte de la Valdobbiadene conferă soiului de struguri Glera aroma unică pentru Prosecco. Dar numai o parte din Prosecco-ul vândut în toată lumea provine de la producători precum Francesco Drusian.

„Aici s-a născut Prosecco, între Valdobbiadene și Conegliano, datorită eforturilor străbunicilor noștri. Mulțumită lor, vinul nostru spumant este cunoscut și îndrăgit în întreaga lume”, spune Francesco Drusian.

Acest tip de publicitate, făcută de concurența din zonele joase, este sub demnitate, susține producătorul. Este promovat inclusiv un Prosecco mixt – în roșu sau portocaliu. Acest produs fabricat în masă este realizat pe 25.000 de hectare în 500 de crame.

Pe de altă parte, Stefano Zanette, președintele „Consorțiul Prosecco DOC”, afirmă că datorită volumului mare vândut, producătorii de Prosecco au o influență mai mare pe piață.

„Anul trecut, am vândut aproape 500 de milioane de sticle de Prosecco! Asta înseamnă mai multă influență de piață și un grad mai mare de recunoaștere a produsului! Toți producătorii de Prosecco au de câștigat”, susține Stefano Zanette, președintele „Consorțiul Prosecco DOC”.

Totodată, certificarea DOC este acum valabilă în nouă provincii din regiunile italiene de nord Veneto și Friuli.

„Acest lucru înseamnă că viticultorii tradiționali trebuie să reducă un pic producția și să deschidă piața și pentru noi, cei de la câmpie: în acest fel, produsul în sine, Prosecco, se poate bucura de un succes de durată!” – spune Stefano Zanette.

Acest lucru însă este inacceptabil pentru producătorii de Prosecco clasic.  În podgoriile lor, strugurii trebuie recoltați manual, astfel cheltuielile sunt mai înalte, iar calitatea superioară. Astfel, pentru a-și proteja vinul spumant special, Francesco Drusian a decis să nu-l mai numească Prosecco. În viitor, vinul va fi cunoscut ca Valdobbiadene Superiore.

‹ adv ›

Sursă foto: winesofa.eu

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii