‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProdusele de uz fitosanitar în estul țării vor putea fi importate doar de...

Produsele de uz fitosanitar în estul țării vor putea fi importate doar de către agenții economici din zonă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Produsele de uz fitosanitar şi fertilizanţi vor putea fi importate în raioanele de est ale Republicii Moldova doar de către agenții economici din această zonă înregistrați la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de Customs.gov.md.

Astfel, din 1 februarie 2019, va intra în vigoare procedura stabilită de punctul 21 al Hotărârii Guvernului nr. 960/2017 pentru punerea în aplicare a Legii nr.109/2017 privind unele măsuri de control la trecerea frontierei, de control vamal şi privind asigurarea regimului fiscal în cadrul controlului comun la unele puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Această acțiune este prima etapă a procesului de unificare a importului de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, materie primă medicamentoasă, produse  de uz fitosanitar şi fertilizanţi, în corespundere cu legislația Republicii Moldova și standardele internaționale, care va dura până la 01 iulie 2019, dată la care va fi inițiată următoarea etapă a acestui proces.

Procedurile de import vor fi realizate în corespundere cu standardele stabilite de Serviciul Vamal, iar mărfurile importate vor rămâne doar pe teritoriul regiunii transnistrene. Serviciul Vamal de Stat recomandă importatorilor de bunuri, mărfuri și prestatorilor de servicii, care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova, prin segmentul central, să se conformeze cadrului normativ al Republicii Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›