‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProiectul AGGRI: s-au purtat ultimele discuții. Cum s-a distribuit bugetul

Proiectul AGGRI: s-au purtat ultimele discuții. Cum s-a distribuit bugetul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a purtat ultimele discuții cu Banca Mondială, pentru semnarea Acordului de împrumut privind Proiectul AGGRI (Guvernanță, creștere economică și reziliență).

Proiectul va sprijini eforturile autorităților naționale de a îmbunătăți nivelul de trai și de muncă în mediul rural, de a consolida reziliența sectorului agricol precum și de a crește veniturile agricultorilor.

Astfel, vor fi acordate granturi investiționale în sumă de 21 de milioane de dolari SUA pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic.

Mediul de afaceri va fi stimulat să înființeze noi ferme model de lapte, să modernizeze exploatațiile existente pentru a crește productivitatea, pentru a îmbunătăți calitatea produsului și a reduce impactul asupra mediului.

Banii sunt acordați inclusiv pentru alinierea la cerințele pieței comunitare și sporirea accesului pe rafturile UE.

În scopul majorării productivității culturilor agricole și protejarea terenurilor agricole de inundații, alte 25 de milioane de dolari SUA vor fi direcționați pentru reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații.

‹ adv ›

În jur de 6,5 milioane de dolari SUA sunt planificați pentru fortificarea capacităților AIPA și ANSA, precum și pentru oferirea sprijinului la înființarea Centrului de Consultanță în Agricultură și a Centrelor de Excelență Veterinară. Circa 2,5 milioane de dolari SUA vor fi utilizați pentru managementul proiectului.

Proiectul este un program de finanțare a sectorului agricol până în anul 2029.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›