‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPurcari intenționează să se listeze pe Bursa de Valori București

Purcari intenționează să se listeze pe Bursa de Valori București

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania Purcari Wineries Plc intenţionează să demareze o Ofertă Publică Inițială pentru cel mult 49% din acțiunile existente, urmând ulterior să se listeze pe Bursa de Valori București (BVB)

Anunţul a fost făcut de presa românească, cu trimitere la un comunicat de presă al întreprinderii. Purcari intenționează să solicite admiterea acțiunilor sale la tranzacționare în Categoria Acțiuni Internaționale, pe Piața Spot Reglementată administrată de Bursa de Valori București („BVB”), în urma încheierii cu succes a ofertei.

Oferta va consta dintr-un număr de pana la 9.800.000 de acțiuni oferite existente („Oferta de Acțiuni”), reprezentând pana la 49% din numărul total de acțiuni existente ale Societății. Societatea nu își va majora capitalul social în cadrul ofertei publice și nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din Ofertă.

Acționarii Societății și Societatea vor face obiectul unei Interdicții de Înstrăinare. Oferta se va adresa publicului de tip retail și investitorilor calificați din Romania și investitorilor calificați internaționali, din afara Statelor Unite ale Americii potrivit Regulamentului S din Legea privind Valorile Mobiliare din Statele Unite ale Americii.

Oferta se așteaptă să fie finalizată în trimestrul I 2018. Informaţii mai detaliate despre Ofertă vor fi făcute publice mai târziu,după aprobarea de către Organul de supraveghere financiară al României. Compania a anunţat că asigurarea IPO depinde de condiţiile de piaţă sau altele, care de obicei depend de oferta internaţionale de acţiuni, inclusiv obţinerea autorizaţiilor necesare de la organelle de supraveghere şi înregistrarea acţiunilor companiei la Depozitarul central al României, precum şi permisele corporative adoptate de acţionari.

Compania Purcari Wineries Plc este controlată de fondul de investiţii Horizont Capital, care deţine 63,55 la sută din acţiuni. Victor Bostan deţine 30,03 la sută din acţiuni, iar Corporaţia Financiară Internaţională – 6,41 la sută. După Ofertă cota Horizont Capital în companie se va reduce maximum până la 22,69 la sută, IFC – pana la 3,27 la sută, iar a lui Victor Bostan – pana la 25,03 la sută. Compania a anunţat că intenţionează să aplice şi o politică progresistă a dividendelor, folosind o datorie mica şi un flux financiar bun. În anii următori, Consiliul de administraţie va recomanda adunării generale a acţionarilor să distribuie dividendele, care constituie 50 la sută din profitul anual redistribuit.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›