‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 25 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecean, despre intenţia României de a cumpăra Portul Giurgiuleşti: Suntem în discuții. Analizăm oportunitățile

Recean, despre intenţia României de a cumpăra Portul Giurgiuleşti: Suntem în discuții. Analizăm oportunitățile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premierul Dorin Recean afirmă că Republica Moldova se află în discuții cu România privind intenția statului vecin de a cumpăra Portul Giurgiulești, scrie unimedia.info.

„Acum suntem la etapa de a analiza care sunt oportunitățile”, a declarat prim-ministrul la emisiunea „InProfunzime” de la ProTv.

„Premierul Ciolacu a inițiat această discuție. Acum suntem la etapa de a analiza care sunt oportunitățile și care sunt investițiile suplimentare necesare pentru ca Portul Giurgiulești să fie suficient, să creștem capacitatea, ca acesta să deservească toate fluxurile, pentru moldova la import/export, dar și pentru un eventual tranzit al mărfurilor din Ucraina”, a specificat Dorin Recean.

Întrebat cum ar arăta acest lucru, premierul a menționat:

„Acest lucru înseamnă un parteneriat între Republica Moldova și România pentru a dezvolta Portul Giurgiulești”.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit, în exclusivitate, despre intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești din Republica Moldova, în contextul în care se preconizează că România va deveni un hub important în reconstrucția Ucrainei.

Premierul spune că ministrul Transporturilor a avut discuții în acest sens cu BERD, care este proprietara portului.

Președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu privind intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești. 

„Există în continuare un litigiu acolo, care trebuie clarificat. Este o poveste lungă. Decizia e de partea BERD”, a declarat șefa statului

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›