‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova și Guvernul francez planifică investiții în construcția sistemelor de irigații

Republica Moldova și Guvernul francez planifică investiții în construcția sistemelor de irigații

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu Agenția Franceză de Dezvoltare au discutat despre pregătirea unor proiecte pe segmentul de irigații, care vor asigura dezvoltarea durabilă a sectorului agroindustrial.

În acest scop, a avut loc o ședință în format videoconferință, în cadrul căreia au fost discutați termenii de referință pentru studiul de fezabilitate.

Potrivit secretarului de stat Vasile Șarban, proiectul își propune să îmbunătățească rezistența sistemelor agricole, să sporească productivitatea și competitivitatea sectorului, ocuparea forței de muncă și veniturile gospodăriilor din zonele rurale și astfel să contribuie la dezvoltarea durabilă a sectorului agroalimentar.

„Interesul fermierilor pentru utilizarea sistemelor de irigaţii este în creștere, mai cu seamă în contextul schimbărilor climatice. Cu suportul Agenției Franceze de Dezvoltare ne propunem reabilitarea sistemelor centralizate de irigare de-a lungul râurilor Prut și Nistru. Irigarea la scară mică este la fel o prioritate și avem ca scop să dezvoltăm infrastructura de colectare a apelor pluviale. Pentru a gestiona în mod durabil sectorul de irigații și resursele de apă, am stabilit să consolidăm capcitățile instituției nou create – Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare”, informează oficialul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›