‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia rămâne principalul partener la export al Moldovei

România rămâne principalul partener la export al Moldovei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova a exportat în primele două luni ale acestui an mărfuri în valoare de peste 600 de milioane de dolari, mai puțin cu 12 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, notează moldova1.md.

Datele arată că Uniunea Europeană este în continuare partenerul economic principal al țării noastre.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în Uniunea Europeană au ajuns produse în valoare de 402 milioane de dolari, cu peste șase procente mai puțin decât în ianuarie-februarie anul trecut.

Cu aproape o treime au scăzut exporturile în statele CSI, acestea constituind aproape 42 de milioane de dolari.

Principala piață de desfacere rămâne România, unde am exportat peste 32 la sută din volumul total de mărfuri. Urmează Ucraina, cu șapte procente și jumătate. Printre destinațiile principale se regăsesc de asemenea Germania, Turcia și Italia.

Datele statistice mai arată că am importat în primele două luni ale anului produse în valoare de aproape un miliard 400 de milioane de dolari. Din Uniunea Europeană, am cumpărat mărfuri în valoare de 650 de milioane de dolari, în scădere cu nouă procente.

‹ adv ›

În același timp, s-au diminuat semnificativ importurile din statele CSI. Este vorba despre o scădere de peste 68 la sută, iar suma produselor a constituit 52 de milioane de dolari.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›