‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia: Companiile nu pot obține certificate fitosanitare pentru a exporta producția

Rusia: Companiile nu pot obține certificate fitosanitare pentru a exporta producția

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La 31 martie, Consiliul Comisiei Economice Eurasiatice a decis să interzică temporar exportul anumitor tipuri de produse alimentare din țările Uniunii Economice Eurasiene, inclusiv floarea soarelui și soia, în scopul asigurării securității alimentare a populației în perioada pandemiei.

Cu toate acestea, chiar înainte de 12 aprilie, data intrării în vigoare a acestui document, reprezentanții pieței au început să vorbească despre probleme cu livrările.

Potrivit companiilor exportatoare de soia și floarea soarelui, deja de 7-8 zile Rosselhoznadzor nu emite certificate fitosanitare pentru exportul acestor produse.

Doar în regiunea Rostov sunt nave încărcate, gata să livreze aproximativ 30 de mii de tone de floarea soarelui, scrie Agroinvestor.ru.

Potrivit directorului unei companii exportatoare, Olga Vedmedeva, situația actuală este critică, întrucât apar taxe suplimentare, care pot duce la pierderea a 20 de milioane de ruble. Mai mult, veniturile din vânzarea acestor loturi pe piața internă vor fi mai mici, iar cumpărătorul care nu primește mărfurile va merge în instanță, ceea ce presupune costuri suplimentare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›