‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 1 mai, 2024
15.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia susține că va obține o recoltă record de mere în 2021

Rusia susține că va obține o recoltă record de mere în 2021

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Federația Rusă prezintă estimări optimiste ce țin de recolta de mere. Potrivit raportului uniunii horticultorilor din Rusia, recolta de mere în acest sezon ar putea constitui 1,5 milioane de tone.

Condițiile meteo au fost favorabile în majoritatea zonelor de cultivare a merelor, iar primăvară mai rece la fel ar fi un indicator pozitiv – cu cât mai târziu temperaturile vor crește, cu atât impactul unor posibile înghețuri va fi mai redus.

Suprafața livezilor de măr ce urmează a fi plantată în acest an este de aproximativ 16 mii de hectare. Amintim că, în 2019 Rusia a plantat cea mai mare suprafață de livezi din istorie – 18,1 mii hectare.

Reprezentanții uniunii susțin că sectorul pomicol a ajuns a fi unul dintre cele mai relevante sectoare pentru producătorii ruși – subvențiile sunt destul de mari, iar prețurile pentru mere avantajoase.

Totuși, sectorul pomicol din Rusia a fost grav afectat de inflație, prețurile pentru pesticide au crescut cu 40%, pentru piese de schimb și material săditor s-au dublat, pentru spalier a crescut de 1,5 ori, iar pentru metal cu 80%.

Potrivit Agroinvestor, sinecostul unei tone de mere produse în Rusia va constitui 27 de mii de ruble pe tonă (aproximativ 300 de euro) în acest sezon.

‹ adv ›

O altă provocare pentru producătorii ruși ar fi construcția depozitelor frigorifice, absolut necesare pentru păstrarea recoltei, dar care au fost construite într-un număr redus comparativ cu suprafețele plantate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›