‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriServiciul Vamal a lansat Procedura de validare automată

Serviciul Vamal a lansat Procedura de validare automată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Serviciul Vamal a lansat astăzi „Procedura de validare automată” care va facilita comerțul și activitatea agenților economici.

Inițiativa a fost lansată cu suportul proiectului UE „Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene”, informează moldpres.md.

În cadrul evenimentului, șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a specificat că aplicația va facilita interacțiunea agenților economici cu organele vamale.

„Procedura de validare automată a declarației vamale la export va micșora timpul de așteptare.

Ulterior, intenționăm să implementăm și procedura de validare automată a declarației vamale la import. Toate aceste facilități sunt realizate pentru a ușura activitatea agenților economici”, a spus Igor Talmazan.

La rândul său, înaltul Consilier UE în domeniul politicii vamale și fiscale, Rosario de Blasio, a menționat că procedura de validare automată a declarației vamale va aduce beneficii tangibile pentru mediul de afaceri. 

„Aceste proceduri sunt binevenite. Ne propunem să sporim încrederea reciprocă între Serviciul Vamal și mediul de afaceri pentru o bună colaborare și desfășurare a activității economice”, a afirmat oficialul.

Procedura de validare automată a declarației vamale prevede digitalizarea și automatizarea operațiunilor. 

Dacă anterior procedura de validare avea o durată de la 30 de minute până la 2 ore, acum va fi de circa 15 minute.

‹ adv ›

Procedura de validare automată este funcțională. Implementarea măsurii a fost testată, iar în luna martie curent mai mulți agenți economici urmează a fi instruiți privind aplicarea acesteia. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›