luni, 22 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSistemul de gestionare a terenurilor Feudal.md și cadastrul: care este diferența?

Sistemul de gestionare a terenurilor Feudal.md și cadastrul: care este diferența?

Recomandate

Serviciul Feudal.md a apărut recent pe piața agricolă din Moldova. Acesta este un sistem care permite fermierului să gestioneze eficient terenurile agricole care îi aparțin, să le extindă, să analizeze munca concurenților, să înțeleagă unde sunt limitele reale ale câmpurilor și multe altele.

De ce această opțiune este mai importantă decât doar datele din cadastru și cum îl ajută pe fermier să-și extindă suprafețele, să țină evidența schimburilor de terenuri și să minimizeze riscurile asociate cu pierderea terenului, aflați în acest articol.

Ce oferă cadastrul și ce oferă Feudal.md

Principala diferență este că Feudal.md este un serviciu cu o gamă largă de opțiuni special destinate nevoilor fermierului. Și cadastrul este un registru de stat important, cu o mulțime de informații, a cărui sarcină principală este înregistrarea funciară și gestionarea informațiilor la nivel de stat.

De regulă, nu este adaptat intereselor fermierului și nu permite analizarea unei cantități mari de informații în mod automat și în timp restrâns, ci pur și simplu oferă date statice.

„Ați dat click pe site – primiți informațiile”, dacă aveți acces plătit.

Când, de exemplu, este necesar de a înțelege căror loturi de teren li se termină termenul de arendă în anul următor, va trebui să căutați săptămâni întregi și să selectați informații, transferându-le în Excel pentru a face un rezumat al datelor.

Însă, sistemul Feudal.md vă va permite să faceți acest lucru cu un singur click. Și acesta este doar un exemplu al posibilităților existente.

Sistemul Feudal.md utilizează date publice legitime și actualizate de la cadastru pentru a vă permite să analizați informații în volume mari și vă oferă doar ceea de ce aveți nevoie acum.

De exemplu, când vreți să-i vedeți pe toți vecinii care prelucrează terenurile în apropierea câmpurilor dvs. sau unde nu sunt încheiate contracte de arendă.

Reguli de automatizare sau modul în care sistemul economisește timpul dvs.

Să presupunem că ați identificat zone cu suprafețe care sunt potențial atractive pentru afacerea dvs. și doriți să încheiați contracte de arendă pentru acestea.

Nu puteți fi sigur că veți putea încheia un contract pentru un anume teren. Pentru a putea încheia contracte, aveți nevoie de un eșantion mare de parcele. După ce l-ați identificat, rămâne să înțelegeți cine este proprietarul sau proprietarii.

Va trebui să căutați informații despre proprietarul fiecărei parcele, sau, și mai rău, să scrieți cereri la cadastru pentru a obține aceste date (dacă nu aveți acces plătit la cadastru).

Pe când sistemul Feudal.md va genera lista de care aveți nevoie în două clickuri. În plus, vă prezintă vizualizarea acestor zone prin satelit, astfel încât să puteți vedea dacă merită cu adevărat atenția dvs. Căci o anumită parcelă de interes poate fi împădurită sau o parte din ea este deja o mlaștină.

Sistemul vă va indica astfel de locuri din loturi, astfel încât să aveți o imagine completă înainte de arendarea terenurilor. Este important să înțelegeți nu numai cine închiriază acest teren, ci și ce prezintă terenul – și acest lucru este clar din imaginile din satelit pe care compania le actualizează pentru fiecare client.

Multe procese din sistemul Feudal.md sunt automatizate, ceea ce face posibilă analizarea unor cantități mari de date și furnizarea de rezultate de înaltă calitate într-un timp scurt.

În doar 3 clickuri, utilizatorul poate obține o analiză cuprinzătoare a terenurilor din limitele unei întreprinderi sau a unei primării, o vizualizare clară cu limitele câmpului, precum și toate informațiile despre contractele de arendă și perioadele de valabilitate ale acestora.

Desigur, unele operațiuni se pot face manual folosind datele cadastrale, dar acest proces va dura mult timp și bani, inclusiv achitarea abonamentului la cadastru și personalul care va efectua analizele.

În plus, informațiile sunt dinamice și în continuă schimbare. Veți petrece luni de muncă, iar până la finalizarea analizelor, 20% din această muncă nu va mai fi relevantă. Totodată, în sistem puteți obține sute de clickuri și foi de calcul lungi în Excel, iar sistemul Feudal.md oferă rezultate rapide și informații la zi de care utilizatorul are nevoie pentru a lua decizii.

Nu are sens să cheltuiți mult timp și mulți bani pe munca pe care sistemul o face automat și într-un timp scurt. Fermierul trebuie să gestioneze afacerea, să ia decizii strategice, iar Feudal.md se va ocupa de analiza acelor date.

Dacă doriți, de asemenea, să vă extindeți suprafața terenurilor și să accesați informații despre terenuri din cadrul primăriei dvs., contactați reprezentantul sistemului pentru o consultație: +373 79 263 461 Daniela sau accesați linkul.

Informația vă va fi oferită în cursul a 3 zile.

V-ar putea plăcea și articolul despre De ce înregistrarea unui contract de arendă a terenului la cadastru este mai profitabilă decât la primărie.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale