‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleStudiu: O bună parte din fermieri nu cunosc cu ce sunt tratate semințele pe...

Studiu: O bună parte din fermieri nu cunosc cu ce sunt tratate semințele pe care le seamănă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tratarea semințelor înainte de semănat a ajuns a fi o practică aplicată de tot mai mulți fermieri din întreaga lume. În ultimii 10 ani, semințele acoperite cu pesticide au ajuns a fi extrem de utilizate în special de fermierii din SUA.

Printre culturile a căror semințe sunt cel mai des tratate se numără soia, porumbul și bumbacul. Potrivit unui sondaj realizat de Universitatea de Stat din Pennsylvania, chiar dacă fermierii acordă o deosebită atenție acestor tratări, o bună parte din ei nu cunosc cu ce sunt acoperite semințele.

Totodată, au fost comparate rezultatele obținute în cadrul Studiului de gestionare a resurselor agricole realizat de USDA (cea mai importantă sursă de informare a guvernului cu privire la felul în care plantele sunt cultivate) – ce dispune de datele Kynetec despre utilizarea produselor de uz fitosanitar, o companie privată de cercetare a pesticidelor.

Datele Kynetec indică faptul că numărul tratamentelor au crescut dramatic în ultimul deceniu, pentru 90% din suprafețele cultivate cu porumb și 76% din cele cultivate cu soia au fost utilizate semințe tratate (perioada 2012-2014).

Datele ARMS din USDA sugerează că tratamentele au devenit extrem de populare și includ și rezultatele unui sondaj al fermierilor, în cadrul căruia aceștia au fost întrebați ce substanțe pentru tratarea semințelor utilizează.

Potrivit rezultatelor, cu toate că majoritatea fermierilor cunosc ce produse cumpără pentru a proteja culturile, mulți dintre aceștia cumpără semințe tratate fără a cunoaște cu ce substanțe anume sunt acoperite.

‹ adv ›

Echipa Penn State a constatat că 57 la sută dintre fermierii ce cultivă grâu de primăvară, 43 la sută din cei ce cultivă grâu de toamnă, 38% – soia, 35% – porumb și 16% din cultivatorii de bumbac nu cunosc cu ce sunt acoperite semințele sau nu au vrut să răspundă.

„Acest lucru se întâmplă, probabil, deoarece semințele sunt adesea vândute deja fiind aplicat un tratament complex, care conține un amestec de diferite substanțe active, iar semințele tratate sunt scutite de unele cerințe de etichetare”, a spus Margaret Douglas, unul dintre autorii lucrării.

Faptul că pe unele etichete nu sunt indicate tratamentele este o problemă majoră: fermierii ar trebui să știe sau să le fie ușor să identifice exact ce substanțe vor fi încorporate în sol concomitent cu semințele. În caz contrar, poate fi foarte dificil să-și adapteze munca pentru a utiliza pesticide și îngrășăminte minime.

FOTO: modernfarmer.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›