Agricultura se schimbă constant, necesitând noi abordări, tehnici și hibrizi pentru a satisface cerințele pieței și a păstra un randament crescut în cadrul fermelor.
În această dinamică rapidă, Syngenta Moldova își continuă misiunea de a pune la dispoziția agricultorilor produse de vârf, care combină tehnologia de ultimă oră cu productivitatea sporită și adaptabilitatea la condițiile de mediu.
În cadrul evenimentelor recente organizate de Syngenta în diverse regiuni ale țării, au fost prezentate noutățile și recomandările pentru campania de toamnă.
Primul hibrid înregistrat pentru cultivare în noua tehnologie A.I.R.™ de la Syngenta
Syngenta a plasat pe piața Moldovei trei noutăți importante pentru cultura de floarea-soarelui:
SY Futura AR – hibrid semi-timpuriu, primul înregistrat pentru tehnologia A.I.R ™, cu toleranță ridicată la Plasmopara helianthi M9 și Orobanche cumana rasa F.
A.I.R.™ vine de la „ALS Inhibitor Resistant” (în română, rezistent la inhibitori ALS) și scoate în evidență inovația mult căutată de productori, asigurând o toleranță robustă la erbicidele calificate A.I.R.™ atât pe bază de imazamox, cât și tribenuron-metil, cum ar fi Listego® Pro și Express™, două dintre cele mai eficiente soluții de control al buruienilor la cultura de floarea-soarelui.
SY Michigan CLP – hibrid de floarea soarelui foarte productiv ce valorifică foarte bine condițiile intensive de cultură, dedicat tehnologiei Clearfield® Plus.
Subeo HTS – dezvoltat pentru segmentul High Oleic adaptat tehnologiei Express™.
Noutăți pentru Cultura Porumbului
Hibrizii SY Pamplona și SY Spectralau intrat pe scenă pentru a îmbogăți portofoliul pentru cultura porumbului. Aceștia avantajează fermierii datorită unei timpurietăți crescute, esențială în condițiile climatice schimbătoare.
Pe de altă parte, hibrizii consacrați precum SY Ignis, SY Torino și SY Minerva continuă să fie foarte apreciați în rândul agricultorilor, datorită rezultatelor consecvente obținute în trecut.
Două varietăți noi de grâu și recomandări pentru Campania de Toamnă
Privind către viitorul apropiat, Syngenta încurajează fermierii să îmbrățișeze inovația, să testeze noile soiuri și să nu omită aspecte importante ale tehnologiei pentru a obține randamente sporite.
Iar pentru fermierii care nu-și doresc să abandoneze soiurile deja îndrăgite, specialiștii Syngenta vin cu câteva recomandări importante:
Austral® Plus– insecto-fungicid pentru prevenția și combaterea bolilor și dăunătorilor de sol;
Vibrance®Duo – are la bază fludioxonil (conținut și în celelalte două produse) și sedaxan care combate eficient bolile de sămânță și are efect fitotonic asupra plantelor noi apărute;
Celest® Extra– conține fludioxonil și difenoconazol, două substanțe active cu eficacitate foarte bună.
La rapiță, fermierii sunt în așteptarea condițiilor prielnice pentru semănat, iar printre hibrizii Syngenta dedicați acestei culturi amintim:
SY Harnas– hibrid consacrat, care an de an oferă performanță și SY Iowa – cu toleranță foarte bună la boli, scuturare, de talie medie și o capacitate foarte bună de ramificare, un număr mare de silicve și o maturitate uniformă a silicvelor la recoltare.
Fermieri: De la minim 50% până la sută la sută hibrizi Syngenta cultivați
Fermierii prezenți la eveniment au menționat că au rămas an de an fideli geneticii Syngenta datorită stabilității ce le-o oferă în diferite condiții de producție. Pe de altă parte, au ținut să menționeze și produsele ce le-au oferit performanță.