Compania Syngenta vine și în acest an în sprijinul fermierilor cu o serie de noutăți și în ceea ce privește cultura de porumb.
Pentru că, în mod constant, Moldova se confruntă cu situații dificile pentru cultura porumbului, respectiv temperaturi scăzute în perioada semănatului și după semănat, arșiță și secetă la polenizare, avem în vedere pentru anul 2023 introducerea în piață a unor hibrizi care să corespundă acestor nevoi.
Respectiv avansarea unor hibrizi care se pretează pentru semăntul mai timpuriu, hibrizi care au o vigoare la răsărire foarte bună și deasemeni o toleranță mult mai bună la temperaturile scăzute din prima parte a perioadei de vegetație, hibrizi care se pretează a fi cultivați în condiții de arșiță și secetă, iar înglobat, toate aceste caracteristici asigură în final producții ridicate și stabile.
Din acești hibrizi putem enumera aici hibridul SY PAMPLONA, prima noutate în portofoliul de porumb sezon 2023, unul din cei mai stabili hibrizi din piață de porumb pentru grupa de maturitate cu rezultate foarte bune, atât în condiții de secetă și arșiță, dar și în condiții intensive.
Astfel SY Pamplona este hibridul cu cea mai bună plasticitate și performanță pentru FAO 290, care, pe lângă grupa de maturitate timpurie, are și toate celelalte caracteristici menționate anterior.
Respectiv, are o vigoare foarte bună la răsărit, are o toleranță foarte bună la temperaturile scăzute din prima parte a perioadei de vegetație, se pretează la semănatul timpuriu și răspunde prin producții foarte bune pentru grupa de maturitate, cu o umiditate scăzută la recoltare și o toleranță ridicată la temperaturile ridicate (secetă și arșiță).
Densitățile recomandate sunt la neirigat de 55.000-65.000 de plante recoltabile la hectar.
O altă noutate pentru anul 2023, hibridul SPECTRAL, un hibrid din grupa timpurie de maturitate – FAO 310 și care are următoarele caracteristici: este un hibrid care tolerează foarte bine condițiile de arșiță și secetă, un hibrid care are un pachet agronomic foarte bun, o rădăcină și tulpină puternică, o calitate foarte bună a plantei din punct de vedere fitosanitar, stabilitatea în producții este una superioară asigurând fermierilor siguranță din acest punct de vedere și, foarte important, cu umiditate scăzută la recoltare.
Densitățile recomandate sunt la neirigat de 55.000-65.000 de plante recoltabile la hectar.
Portofoliu lansat în ultimii ani de compania Syngenta răspunde clar nevoilor fermierilor din Moldova acoperind toate grupele de maturitate, dar, în special, caracterizați prin hibrizi cu o stabilitate foarte ridicată in condiții grele de cultură, dar și performanță foarte bună pentru condiții intensive, în același timp, cu umiditate redusă la recoltare.
Aici am vrea sa menționăm și câțiva hibrizi lansați în anii precedenți, cum ar fi:
SY TORINO – FAO 320, hibrid semi-timpuriu, intensiv, adaptabil la condiții mediu-intensive de tehnologie, tolerant la helmintosporioză și la căderea tulpinii, cu potențial de producție ridicat.
Asigură un start excelent în vegetație, cu o dinamică foarte bună în pierderea rapidă a apei din bob.
SY IGNIS – FAO 350, un hibrid semi-timpuriu, adaptabil la condițiile medii spre intensive. Este pretabil pentru semănatul timpuriu, având o vigoare bună la răsărire.
Este un hibrid cu o arhitectură modernă a plantei, cu o talie înaltă și o bună toleranță la bolile tulpinii și ale știuletelui.
SY MINERVA – FAO 400, un hibrid semi-tardiv, adaptabil pe diverse tipuri de sol și în diferite areale de cultură, cu o toleranță bună la secetă datorată sistemului radicular foarte bine dezvoltat.
Are o talie înaltă a plantei și o capacitate excelentă de producție, pierzând rapid apa din bob.
Portofoliu Syngenta răspunde clar nevoilor fermierilor din Moldova, vă invităm să aflați mai multe detalii despre hibrizii de porumb pe syngenta.md și să luați legătura cu reprezentanții Syngenta pentru a face împreună cea mai bună alegere pentru câmpul dumneavoastră. Contacte aici.