‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 24 decembrie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriTatiana Bubucea - micuța moldoveancă care s-a întors acasă și produce „vin” din coacăze

Tatiana Bubucea – micuța moldoveancă care s-a întors acasă și produce „vin” din coacăze

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ani de zile Tatiana împreună cu soțul ei Gheorghe au muncit în Anglia. Liră cu liră strânsă, au reușit să achiziționeze terenuri bucățică cu bucățică, în satul natal Ciuciuleni din raionul Hîncești.

În anul 2015 au înființat o plantație de coacăze soi „Titania”. Specificul acestui soi este parfumul deosebit al pomușoarelor.

Drumul din 2015 și până în prezent a fost unul cu adevărat plin de provocări. Anul 2015 a fost unul secetos, iar plantația a pierdut peste 60% din butași.

‹ adv ›

În următorul an, harnica familie a început să planteze golurile, astfel încât astăzi plantația este una completă. Anul 2018 a fost anul în care au obținut prima roadă, însă prețul derizoriu oferit de engros-iști i-a descurajat enorm.

Din spusele Tatianei, simțeau că muncesc degeaba, iar prețul de 20 de lei pentru un kilogram de pomușoare era unul derizoriu, mult sub sinecost.

Din anul 2020 au hotărât să facă din sucul de coacăze „vin” și oțet, inițial doar pentru consumul familiei. Atât „vinul” cât și oțetul au cucerit rudele și prietenii familiei, deoarece erau produse 100% naturale, fără conservanți, coloranți și aditivi.

‹ adv ›

Chiar dacă astăzi, în 2021, au găsit formula perfectă de a produce vin din coacăze fără sulfați, oțet din coacăze, cidru, legislația Republicii Moldova nu permite omologarea altui tip de vin decât cel produs din struguri.

Dacă vă întrebați cum un „vin” poate rezista fără sulfați, să știți că pe post de conservanți se folosește tăria, dar nu orice tărie, ci tot făcută din coacăze.

Extrem de popular în statele occidentale, vinul din pomușoare, ar putea deveni în Republica Moldova un produs apreciat, deoarece este o licoare plină de flavonoizi.

‹ adv ›

Astăzi, doar târgurile sunt locurile unde ar putea fi găsit această băutură care poartă însemnele moldovencei T.B. „Finetto”.

Frumos ambalat, făcut cu multă dragoste, acesta nu poate fi certificat atâta timp cât legislasția Republicii Moldova are mult de recuperat în materie de instrucțiuni tehnologice pentru produsele alimentare și băuturi.

Tatiana speră că într-o zi autoritățile își vor apleca urechea la nevoile agricultorilor și vor veni cu sprijin și soluții pentru toți acei care vor să rămână sau să se întoarcă acasă. Pentru că pentru ea și familia ei, nici unde în lume, nu este mai bine ca acasă!

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›