‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTotul este pregătit pentru „cel mai internațional” Macfrut de până acum

Totul este pregătit pentru „cel mai internațional” Macfrut de până acum

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

De la 8 la 10 mai 2024, filiera mondială de fructe și legume se întâlnește la Rimini Expo Centre, la Macfrut 2024, cu propunerile a 1400 de expozanți (40% străini), 1500 de cumpărători principali, saloane tematice, aproximativ o sută de evenimente și un dublu teren pentru testarea inovațiilor din sector.

La inaugurarea târgului, la ora 11, va fi prezent Ministrul Francesco Lollobrigida, Italia. Agrobiznes este partener media de promovare al evenimentului.

Vezi și Renzo Piraccini, Macfrut: Avem o creștere a suprafeței de expoziție de 20% și prezența multor țări noi.

Zona parteneră internațională va fi Peninsula Arabă, reprezentată de aproximativ o sută de cumpărători, în timp ce regiunea parteneră va fi Puglia, cu producțiile sale de excelență, începând cu strugurii de masă, produsul simbol al celei de-a 41-a ediții a târgului.

Protagonistul celor trei zile este sectorul de fructe și legume, central în agricultura Italiei, cu o valoare de peste 16 miliarde de euro în fază agricolă, care crește la aproximativ 50 de miliarde pe întreaga filieră în această țară.

În total, în Italia sunt implicate 300.000 de companii ce au în gestiune 1,3 milioane de hectare, pentru o producție de aproximativ 24 de milioane de tone de fructe și legume (potrivit Ismea).

‹ adv ›

La ora 12.00, la standul Ismea/Masaf, va avea loc o dezbatere despre Prioritățile lumii agricole în noua Europă, la care vor participa Cristiano Fini, Președintele Cia național, Massimiliano Giansanti, Președintele Confagricoltura național, Ettore Prandini, Președintele Coldiretti național, Livio Proietti, Președintele Ismea, Marco Riccardo Rusconi, Directorul Aics, Luigi Scordamaglia, Directorul General al Filiera Italia, Matteo Zoppas, Președintele Agenției Ice, și Renzo Piraccini, Președintele Macfrut. Concluziile vor fi prezentate de Ministrul Francesco Lollobrigida.

Simpozionului mondial al Strugurilor de masă

Simpozionului mondial al Macfrut pe tema Strugurilor de masă, este un eveniment care atrage cei mai importanți experți și principalii actori globali timp de trei zile pentru a discuta despre cercetare, tendințe de pe piață, evoluția producției, inovația în produse și strategii comerciale.

În ceea ce privește Saloanele tematice, toate coordonate de o echipă de experți, Macfrut va organiza evenimentul internațional Biosolutions International Event, cu aproximativ 70 de expozanți, care face din Macfrut cel mai important eveniment din Europa în ceea ce privește produsele naturale pentru protecția, nutriția și biostimularea plantelor.

‹ adv ›

Industria pepinierelor va fi prezentată în Plant Nursery area, care va găzdui și Simpozionul internațional despre portaltoaie (IRS – International Rootstocks Symposium), în timp ce expoziția globală Spices & Herbs este dedicată condimentelor, plantelor aromatice și medicinale.

Pianeta Rosso aduce în centrul atenției filiera tomatelor, în timp ce Acqua Campus se axează pe inovațiile și tehnologiile pentru conservarea apei.

Printre noutăți se numără Innovation Hub For Healthy Food, axat pe produse și tehnologii de transformare durabile pentru producția de alimente cu valoare nutrițională ridicată, și Salonul Agrivoltaico despre oportunitățile oferite de generarea de energie fotovoltaică integrată în producția agricolă.

Un Macfrut internațional

Caracteristica distinctivă a acestei a 41-a ediții a Macfrut este caracterul său internațional puternic, cu peste 40% dintre expozanți provenind din patru continente. Din Africa, sunt prezenți 400 de expozanți din 24 de țări, inclusiv primele participări ale unor țări precum Rwanda, Republica Democrată Congo, Maroc, Namibia și Togo.

Printre confirmările cu standuri extinse se numără Egipt, Algeria, Africa de Sud, Nigeria, Mozambic și Mali, cu 37 de companii. Un alt continent important este America de Sud, datorită colectivelor din Chile, Panama și Republica Dominicană, Costa Rica, Venezuela, Cuba și Argentina.

În plus, Peninsula Arabă este reprezentată de aproximativ o sută de cumpărători, cu prezența și a Emirates SkyCargo pentru oportunitățile de afaceri și centrul logistic din această zonă.

În ceea ce privește noile intrări, găsim India, prezentă și cu aproximativ cincizeci de cumpărători principali, Turkmenistan, Uzbekistan, Azerbaidjan și Argentina, iar pe plan european este importantă prezența a 22 de comercianți en-gros din cele două piețe principale din Spania (Madrid și Barcelona).

Cumpărători principali sunt circa 1500 și vin din toată lumea, acoperind o varietate de produse, tehnologii și filiere.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›