‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTrafic sporit de camioane în mai multe posturi vamale. Cum explică autoritățile

Trafic sporit de camioane în mai multe posturi vamale. Cum explică autoritățile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Se atestă trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale Sculeni PVFI rutier (2010), Leușeni PVFI rutier (2030) și Giurgiulești 1 PVFI rutier (3020), pe sensul de ieșire din Republica Moldova, nemijlocit intrarea spre România, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

„La moment, Serviciul Vamal poate procesa toate tranzacțiile, însă, având în vedere că teritoriul între cele două posturi (MD-RO) este supraaglomerat, deoarece autocamioanele (deja procesate de către partea MD) așteaptă rândul pentru a intra în postul vamal Albița, trecerea și la alte automarfare nu este posibil de permis până la acordarea liberului de vamă de către partea română. Reiterăm că, potrivit informațiilor, agenții economici din Republica Moldova care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE. Din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit suprasolicitate. Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova”, explică Serviciul Vamal.

Potrivit datelor oferite, se constată la frontiera moldo-română o creștere semnificativă a numărului de declarații vamale perfectate la export, fiind înregistrată o creștere cu 73% față de intervalul corespondent al anului 2021.

În aceeași ordine de idei, urmare a analizei traversărilor mijloacelor de transport prin posturile vamale la frontiera moldo-română, segmentul rutier: Costești, Lipcani, Sculeni, Leușeni, Cahul și Giurgiulești, în perioada 23.02.2022 – 10.05.2022, se constată o creștere semnificativă față de numărul de mijloace de transport care au traversat frontiera moldo-română în același interval de timp al anului 2021.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›