‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul tratamentelor pomilor pentru reducerea insectelor dăunătoare.

Uleiurile horticole pot fi aplicate fără fungicide sau insecticide, cât și concomitent cu insecticidele de contact și sistemice.

Uleiurile horticole combinate cu insecticide, aplicate în perioada de repaus vegetativ au drept scop menținerea sub control a o serie de dăunători prin reducerea formelor hibernante, de exemplu de acarieni, Păduchele din San-Jose sau afide.

Citește și despre Păduchele din San Jose în livezi. Metode de combatere.

Este recomandată mai întâi aplicarea produsului pe bază de cupru sau sulf, iar peste 4-5 zile uleiul horticol. În acest mod, asigurăm o aderență și eficiență mai bună a tratamentelor realizate, datorită peliculei de ulei formate.

Citiți cu atenție informații despre compatibilitatea insecticidelor aplicate cu ulei horticol și altor tratamente fungicide ce urmează a fi realizate.

‹ adv ›

Uleiul horticol fără insecticide se aplică în agricultura organică sau acolo unde presiunea dăunătorilor este foarte scăzută (lipsesc păduchii lânoși, păduchii țestoși, acarieni, ouă sau forme hibernante).

Uleiul horticol + insecticide de contact se utilizează pe toată perioada de repaus cât nu avem aparat foliar vegetativ, în agricultura convențională în cazul unei presiuni puternice a dăunătorilor.

Uleiul horticol + insecticide sistemice. În cazul insecticidelor sistemice avem nevoie de partea vegetativă care să preia substanțele din insecticidele de contact și să asigure o eficiență mai bună. 

‹ adv ›

Astfel, uleiul horticol combinat cu insecticidul sistemic se aplică în faze cum ar fi urechiușe de șoarece.

Când se aplică uleiul horticol și se fac tratamentele la pomi

De cele mai multe ori, specialiștii recomandă aplicarea uleiului horticol la finalul perioadei de repaus și începutul dezmuguritului.

Pentru a atinge eficiența dorită, este recomandată aplicarea uleiului horticol atunci când temperatura aerului depășește 5 grade Celsius.

Ținând cont de faptul că fiecare tratament își are rolul său, uleiul horticol combinat cu insecticide este recomandat în anumite cazuri.

În continuare, vă prezentăm 3 programe de tratament pentru pregătirea pomilor de noul sezon, în funcție de scopul pe care îl urmăriți (reducerea inocului, maturizarea ramurilor, reducerea rezervei de dăunători):

Vezi și articolul despre Zeama bordeleză- cum se prepară corect. Tratamente.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›