‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn grup de fermieri din Moldova, în vizită la Viena, Austria

Un grup de fermieri din Moldova, în vizită la Viena, Austria

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii moldoveni au început ziua în Viena, Austria. Încă de la primele ore ale dimineții, echipa MAIA a fost primită la Ministerul Federal al Agriculturii, Pădurilor, Regiunilor și Gospodăririi Apelor.

Delegația condusă de secretarul general Gherciu Sergiu are o ședință cu reprezentanții ministerului.

În cadrul întâlnirii, are loc o prezentare generală a sectorului agricol din Austria, oferind o perspectivă asupra practicilor agricole de succes și a modului în care acestea sunt susținute de autorități.

De asemenea se discută despre Sistemul de Cunoștințe și Inovare în Agricultură (AKIS) din Austria, fiind explicată structura și funcționarea acestuia.

Colegii din Austria oferă informații despre conexiunea strânsă dintre Camerele Agricole și Sistemul de Cunoștințe și Inovație în Agricultură (AKIS).

Sergiu Gherciu a menționat că, în vizita sa anterioară în Austria, a fost impresionat de acest model integrat.

‹ adv ›

De data aceasta, împreună cu o echipă mai mare, a venit pentru a afla mai multe despre modul în care Camerele Agricole contribuie la dezvoltarea și modernizarea sectorului agricol.

„Prin adoptarea unor practici similare, ne propunem să impulsionăm dezvoltarea sectorului agricol în Republica Moldova, promovând utilizarea eficientă a resurselor și îmbunătățirea competitivității fermierilor noștri”, a comunicat oficialul.

Vizita este organizata cu suportul proiectului Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură – APD Moldova și al proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Republica Moldova finanțat de USAID Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›