FOTO: agriculturewire.com

Potrivit unui comunicat emis recent de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) produsele de uz fitosanitar din categoria 1 și 2 de toxicitate acută orală/dermală va fi admisă doar gospodăriilor agricole care au specialist profesionst și dețin certificatul de perfecționare eliberat de ANSA pe termen de 36 de luni.

Concomitent, ANSA împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale preconizează organizarea cursurilor de instruire de minimum 20 de ore pentru utilizatorii profesioniști a produselor de uz fitosanitar din categoria 1 și 2 de toxicitate acută orală/dermală, care au regimul produselor strict reglamentat.

Pentru a participa la cursurile de instruire cererile de participare pot fi depuse la Direcțiile teritoriale a Agenției. Cursurile vor fi cu plată și sunt destinate agenților economici care au necesitatea  de instruire a utilizatorilor profesioniști  din cadrul gospodăriei  agricole. În dependență de completarea grupelor de participanți și amplasarea teritorială se va decide locul și perioada de petrecere a cursurilor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here