‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUTM a lansat un nou program de studii superioare de licență cu profil agricol

UTM a lansat un nou program de studii superioare de licență cu profil agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Universitatea Tehnică a Moldovei a lansat un nou program de studii pentru ciclul I Licență. Încurajăm tinerii să aplice la programul „Agrobusiness și dezvoltare rurală”, până la sfârșitul lunii august.

Programul cuprinde un ciclu de 4 ani de studiu cu frecvență la zi și urmărește formarea competențelor necesare pentru a aborda provocările din industria agricolă modernă.

Acest program inovator a fost dezvoltat în concordanță cu cerințele pieței muncii și cu nevoile economice ale Republicii Moldova, având ca scop să le ofere studenților cunoștințe și abilități esențiale pentru a contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol și a economiei rurale.

Printre domeniile de studiu se numără conceperea și proiectarea afacerilor agricole, marketingul și comunicarea în agrobusiness, gestionarea sustenabilă a afacerilor agricole, utilizarea tehnologilor agricole avansate și digitalizarea, dezvoltarea lanțului valoric agroalimentar și consolidarea sustenabilității sociale, economice și de mediu.

Dezvoltarea rurală și agrobusinessul fiind cruciale pentru economia țării, programul respectiv își propune să dezvolte capacități de accesare a fondurilor disponibile, inclusiv să valorifice oportunitățile oferite de mediul european.

Cursurile din cadrul acestui program au fost elaborate pentru a dezvolta competențe în domeniul economiei rurale și dezvoltării locale.

‹ adv ›

Studenții vor învăța să evalueze oportunități de diversificare a afacerilor în mediul rural și să formuleze măsuri pentru a spori impactul afacerilor asupra sustenabilității economice, sociale și de mediu a zonelor rurale.

Prin dobândirea acestor competențe, absolvenții vor fi pregătiți să aplice politicile europene în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale și protecției mediului.

Programul „Agrobusiness și dezvoltare rurală” a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu experți ai Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Universității Tehnice a Moldovei și reprezentanți ai mediului privat, cu sprijinul proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

‹ adv ›

UTM a fost selectată pentru a furniza acest program de infrastructură relevantă personalului calificat și pentru a asigura o educație de calitate pentru viitorii specialiști în agrobusiness.

Mai multe detalii despre admitere, pot fi aflate pe pagina Universității Tehnice a Moldovei – www.utm.md.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›