miercuri, 10 aprilie, 2024
18.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Lidea lansează pe piața Moldovei primul hibrid de sorg tolerant la nicosulfuron

VIDEO. Lidea lansează pe piața Moldovei primul hibrid de sorg tolerant la nicosulfuron

Recomandate

Lidea continuă să testeze și să pună pe piață genetică performantă, adaptată condițiilor climatice. După succesului pe piața Moldovei a conceptului CACTUS – ce include hibrizi de porumb ce fac față mai ușor stresului hidric și arșiței, în cadrul Zilei Câmpului Lidea organizate recent la Mărăndeni, în cadrul SRL Agro-Papuros, au fost prezentate alte câteva noutăți de vârf ale companiei.

„În primul rând, primul hibrid de sorg rezistent la nicosulfuron – LID ZEALANDIA SU – a devenit disponibil pe piața Moldovei, astfel că fermierii vor avea mai multă flexibilitate în controlul buruienilor graminee”, a menționat în cadrul evenimentului Igor Salețchi, reprezentant Lidea Moldova.

Totodată, portofoliul culturilor de porumb a fost completat cu noi hibrizi, în special fiind remarcat hibridul LID2020C, caracterizat prin productivitate foarte bună și un start excelent în vegetație. Testat în condiții de secetă și normale, acesta s-a remarcat prin recolte mai mari cu 121% comparativ cu martorul.

În platforma demonstrativă dedicată culturii de floarea-soarelui au fost incluși zece hibrizi Lidea, cei mai performanți, iar portofoliul a fost completat cu un nou hibrid – ES Belfis CLP – dedicat tehnologiei Clearfield.

Și lotul demonstrativ pentru cultura de soia a inclus rezultate intermediare foarte bune – remarcându-se soiul de generație nouă cu hilul galben – ES Comandor, iar fermierii prezenți la eveniment au menționat productivitatea și rezultatele obținute cu hibridul deja bine cunoscut ES Mentor.

Mai multe detalii aflați în video-ul realizat în cadrul evenimentului.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale