Chiar dacă activitatea în agricultură este una dintre cele mai vulnerabile, care pe lângă impedimente de ordin economic, se ciocnește și cu cele de ordin social (lipsa brațelor de muncă) și natural (condiții climaterice variabile), producătorii oricum implementează cu succes inovații, investind în această ramură sume mari de bani. Astfel, într-un final au doar de câștigat.

Mihai Sochircă este un agricultor cu o experiență de peste 20 de ani. Pentru prima dată a lansat o afacere agricolă în 1998, când a deschis o secție de producere a conservelor, astfel, prelucrând fructele și legumele colectate din regiune. La moment, acesta gestionează o afacere horticolă împreună cu fiul său, Sergiu. Iar pe o suprafață de 21 de hectare anual sunt produse mere, nuci și prune.

Pe lângă faptul că, plantarea livezilor necesită investiții importante, acestea mai necesită și o îngrijire corespunzătoare pe parcursul anului, de care depinde nemijlocit calitatea roadei. Astfel, pentru a procura tehnica necesară Mihai Sochircă a contractat un credit preferențial în mărime de 35 de mii de euro, oferit de către UE prin intermediul proiectului „Livada Moldovei”.

La banii obținuți a mai adăugat 39 de mii de euro pentru a procura o stropitoare modernă, un tocător, o freză și o stație meteo care le-au ușurat esențial munca.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here