duminică, 12 mai, 2024
16.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Proiectul „Producerea eficientă în sere” sau cum legumicultorii și-au majorat cu până la...

VIDEO. Proiectul „Producerea eficientă în sere” sau cum legumicultorii și-au majorat cu până la 30% recoltele

Recomandate

La începutul lunii august 2021, în Moldova a fost dat start proiectului „Producerea eficientă în sere”, derulat de către asociația „Agro-Oguz” și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation în cadrul proiectului Optim „Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”.

Scopul principal al proiectului a fost de a realiza un studiu amplu pentru a determina principalele carențe în producerea legumelor în sere și de a prezenta soluții pentru acestea.

Peste 30 de legumicultori din țară au depus dosarele pentru participare, iar, într-un final, șase dintre aceștia au implementat toate recomandările și au ajuns la finalul primei etape a proiectului.

Legumicultorii au fost asigurați cu tot suportul informațional necesar, iar, datorită proiectului Optim, în unele cazuri și financiar, pentru a obține o performanță cât mai bună.

Astfel, la finalul primei etape, aceștia au obținut recolte cu până la 30% mai mari decât de obicei, iar pentru unii acest lucru a însemnat o primă treaptă în obținerea profitului.

Următoarea etapă a proiectului presupune crearea unei cooperative pentru comercializarea loturilor omogene de legume sub un brand unic către supermarketurile din țară, dar și valorificarea posibilităților de export. Mai multe detaii aflați vizionând video-ul.

Pentru mai multe detalii despre proiect, apelați la 079855590 sau accesați agrooguz.md.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale