‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriViorel Bostan: Este necesară atragerea mediului privat pentru dezvoltarea învățământului agricol

Viorel Bostan: Este necesară atragerea mediului privat pentru dezvoltarea învățământului agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul unei întrevederi cu Iurie Scripnic, Secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Bostan, rectorul Universității Tehnice din Moldova a menționat că, instituția este în proces de a identifica noi oportunități pentru a fortifica procesul educațional la facultățile cu profil agricol, astfel încât, viitorii specialiști să corespundă cerințelor agriculturii moderne, iar profesiile agricole să fie cât mai atractive pentru tinerii din raioanele țării.

Totodată, rectorul a reiterat despre necesitatea atragerii mediului privat pentru formarea continuă, îmbunătățirii colaborării dintre specialiștii cu profil agricol și cei din domeniul tehnologiilor informaționale pentru implementarea soluțiilor digitale în câmp, crearea unui parc inovațional în domeniul agricol, a unei clinici veterinare și a unei sere inteligente pentru ca studenții de la horticultură să studieze și să testeze metodele invitro de creștere a plantelor, precum și de a spori nivelul de pregătire a cadrelor pentru a obține plus valoare.

Discuțiile au făcut referință și la pregătirea specialiștilor pentru industria alimentară, cu scopul de a asigura cu cadre calificate o  nouă structură a ministerului, Direcția industria alimentară.  

În cadrul întâlnirii, părțile au făcut schimb de opinii referitor la necesitatea dezvoltării bazei tehnico-materiale și atragerea surselor pentru îmbunătățirea nivelului de pregătire a specialiștilor cu profil agricol.

Iurie Scripnic a informat rectorul despre necesitatea stringentă a cadrelor în sectoarele de procesare, hidroameliorație, zoo-veterinar ș.a.

În context, Viorel Bostan a asigurat că, experiența UTM în domeniul pregătirii cadrelor, inclusiv în sectorul de procesare a producției vegetale și de origine animală, va fi utilizată pe larg în continuare pentru a asigura complexul agroindustrial al țării cu specialiști calificați în toate domeniile de profil agricol

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›